Živko kapiten o ''zabokrečini'' posle ključnog trijumfa!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.08.2016.
11:13
Izvor: Sportske.net, waterpolopartizan.rs

Nije ni protiv Australije bilo nimalo lako, ali naši vaterpolisti su pokazali da su najbolji kada je najteže, ostvarili pobedu za plasman u četvrtfinale, pa ćemo sad sve ispočetka.

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Povezane vesti

Sve slabe partije i rezultati sada su iza naših vaterpolista, koji posle noćašnje pobede nad Australijom (10:8), mogu mirno da kuju planove za nokaut fazu takmičenja.

Bilo je problema i protiv ''Kengura'', neizvesnost je trajala do finiša meča, ali su srpski ''Delfini'' dodali gas kada je bilo najvažnije i konačno upisali prvi trijumf na Olimpijskim irama u Riju.

Posle meča, bilo je primetno veliko olakšanje kod naših vaterpolista, a kapiten Živko Gocić je otkrio jedan od potencijalnih razloga za dosadašnje slabije igre - žabokrečinu!?

''I vama su lepša lica, bili smo svi smrknuti posle Brazila. Imali smo lopticu za ostanak u meču I iskoristili smo je. Ostvarili smo prvu pobedu, pronašli sebe, pre svega u odbrani na čelu sa Mitrovićem.

Bilo je brzopletosti ponekad u želji da sve bude kako treba. Uspeli smo da poedimo. Sada idemo dalje, što dalje od ove žabokrečine u kojoj lopta ne može da se uhvati. I hvaa svima na podršci'', izjavio je Gocić.

Selektor Dejan Savić očekuje još bolje dane do kraja olimpijskog turnira.

''Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji,  teži jer je imao kvalifkacioni karakter. Pobednik ide dalje, pobednik ispada. Imali smo ogroman pritisak koji smo sami sebi nametnuli.

Sada je pao teret koji smo imali od prvog minuta Olimpijskih igara. Odbrana je bila superiorna ali je važno da je proradio napad.

Poznati smo po međusobnom hrabrenju, očekujem još bolje dane. Da odigramo protiv Japana i da se okrenemo turniru koji tek počinje''
, optimista je Savić.



Ne propustite