Za primer svima! Beogradska publika oduševila Hrvate!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2019.
18:18
Izvor: Sportske.net, index.hr, 24sata.hr

Završni turnir Svetske lige pokazao je da to nije slučajnost.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Posle Svetske lige koja je večeras završena na beogradskom Tašmajdanu, možemo da budemo ponosni i na naše vaterpoliste koji su osvojili ovo takmičenje pobedom nad Hrvatskom u dramatičnom meču sa 12:11, ali i na navijače koji su sa tribina bodrili srpske ''Delfine''.

Pogotovo se to odnosi na mečeve protiv našeg najvećeg rivala, Hrvatske, sa kojim smo se dva puta sastajali na završnom turniru - najpre u grupnoj fazi (11:10 za Srbiju) i večeras u finalu (12:11).

U ta dva meča ni jedan jedini incident nije napravljen, protivnik je sportski pozdravljen, ispoštovana je i himna Republike Hrvatske, što i danas, kao i pre par dana ističu i u hrvatskim medijima.

Tako zagrebački ''Index'' večeras donosi tekst pod naslovom '' 'Lijepa naša' opet prošla bez zvižduka u Beogradu, Srbi pljeskali'', u kojem se, između ostalog, ističe:

''HRVATSKA vaterpolo reprezentacija dočekana je gospodski u finalu Svetske lige protiv Srbije.

Deset hiljada navijača bodri domaće vaterpoliste na bazenu na Tašmajdanu, a hrvatsku himnu 'Lijepu našu' ispratili su džentlmenskim pljeskom, bez ijednog zvižduka, a kamoli incidenta.

Isto kao i u skupini pre četiri dana, kada su Srbi bili jači s 11:10. Tog dana pobedu je odneo i srpski deo tribina'', navodi ''Index''.

Nadamo se da će ponašanje beogradske vaterpolo publike, kao i ovakve reakcije iz Hrvatske podstaći i mnoge druge u regionu da slede ovaj primer.

Slične utiske prenosi i portal ''24sata.hr'' u svom izveštaju pod naslovom ''Beograđani drugi put u četiri dana zapljeskali našoj himni''.

''Hrvatska vaterpolo reprezentacija doživela je vatrenu uvertiru u finalu Svetske lige u Beogradu. I ne, nije bilo nikakvog neugodnog skandiranja.

Kao i u grupi pre četiri dana kada su igrali Hrvatska i Srbija, srpska je publika opet gospodski dočekala naše vaterpoliste.

Bio je tu pokoji zvižduk, ali ništa vredno spomena.

Potrudili su se Beograđani koji su na tribine dopremili velike bubnjeve, a svirala je i limena muzika koja je upotpunila ovaj ponajveći vaterpolo klasik'', navodi se na početku teksta, a potom se ističu i sjajni odnosi i ponašanje selektora dve reprezentacije Ivice Tucka i Dejana Savića tokom nekoliko prethodnih godina.

-

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 24.06.2019
09:00

Druga je publika u vaterpolu I u fudbalu. Zato i takav tretman. Drago mi je zbog ovakve reakcije publike i dozivljaja kontrastrane. Sport treba da spaja, miri ljude, nacije.

avatar
deki trbic
Sunday, 23.06.2019
20:58

E konačno da se navijaci ponasaju kako im i dolikuje 😁

avatar
Anthony
Sunday, 23.06.2019
20:14

Uvek je za vaterpoliste vazilo da su intelektualci i gospoda...Trenirao sam fudbal kao klinac, pola tih likova su danas po ulici... u mom klubu je vazilo nekad da moras da budes odlican djak da bi mogao da treniras, u vaterpolu sam i dalje, 90% momaka sa kojima sam trenirao i treniram je za svaki primer

avatar
M_85
Sunday, 23.06.2019
20:00

E ovo je pobeda mnogo veca nego ona na "terenu" Tako treba.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 23.06.2019
19:44

Bravo ! Gospodski ...

avatar
adidas forever
Sunday, 23.06.2019
19:11

Ako se treneri i igrači pozdravljaju 'k'o braća rođena', ako obe strane govore sa puno poštovanja i respekta za one druge, bez trunke animoziteta, prepotencije, a kamoli ružnih reči, onda je negde jasno da huligani i šovinistički zadojeni klinci neće ni doći da gledaju vaterpolo utakmicu jer tu nisu u 'prirodnom ambijentu', tako da me ovo ni najmanje ne čudi. Zato je vaterpolo na ovim prostorima više od sporta.

U svakom slučaju sve čestike za obe reprezentacije i publiku uz već tradicionalnu želju da se i svi ostali sportisti ugledaju na njih. Još jednom su pokazali ne samo da su sjajni sportisti i ljudi već i da bi sva finala u vaterpolo sportu bila potpuno nezanimljiva da nije došlo do raspada bivše nam države.

avatar
Südkurve München
Sunday, 23.06.2019
18:28

Svaka cast Srbi

avatar
Sale1389
Sunday, 23.06.2019
18:21

Slabije ce oni tako nesto uraditi u skorije vrijeme, mislim nikad.

avatar
Stabber
Monday, 24.06.2019
03:17

otkud ti tebi?