VK Partizan demantuje Savića, sprema se tužba!

 • Autor: Beta

 • 03. april 2018.

 • 21:24

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Vaterpolo klub Partizan demantovao je izjave predsednika SO Voždovac Aleksandra Savića vezane za navodi dogovor crno-belih i SO Voždovac i najavio da će na sudu štititi svoja prava po pitanju vlasništva nad bazenima na SC Banjica.

VK Partizan demantuje Savića, sprema se tužba!
Foto: vozdovac.rs
Vaterpolo klub Partizan najavio je danas da ne prihvata odluke Ustanove sportski centar "Voždovac" i najavio podnošenje tužbe radi utvrđivanja prava svojine.  

"Upravni odbor Partizana doneo je odluku da ne prihvata zahtev Ustanove sportski centar 'Voždovac', kojim se od Partizana traži predaja kopija ključeva svih prostorija koje se nalaze u predmetnom objektu. Po zahtevu od Partizana se traži i da se direktoru USC 'Voždovac' obezbedi nesmetan pristup u sve prostorije objekta, kao i da se oslobodi jedna kancelarija koju će koristiti USC 'Voždovac'", navodi se u saopštenju kluba.

"Upravni odbor je direktoru VK Partizan Tatijani Rakas naložio da kod nadležnog suda podnese tužbu radi utvrđivanja prava svojine na objektu", dodaje se.

Partizan je podsetio da je Privredni sud u Beogradu 23. maja 1997, u skladu sa ranijim rešenjima Skupštine opštine Savski venac i Višeg privrednog suda, doneo Rešenje kojim se upisuje pripajanje Preduzeća SRC "Banjica" Vaterpolo klubu Partizan.

Crno-beli su naveli i da je istog dana Privredni sud u Beogradu doneo Rešenje kojim se briše preduzeće SRC "Banjica" pripajanjem VK Partizan, te imovinu, sredstava prava i obaveze preuzima Partizan.

"Direktoru je naloženo i da se pokrene Upravni spor protiv Rešenja gradonačelnika Beograda od 22. decembra 2017, po kome Partizan svoj deo prostora na objektu treba da ustupi USC 'Voždovac'", navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je, takođe, demantovao izjave predsednika Skupštine opštine Voždovac Aleksandra Savića, koji je izneo informaciju da su se Partizan i Opština Voždovac dogovorili o uslovima daljeg korišćenja sportskog centra.

"Na sastanku gospodina Savića i predsednika Upravnog odbora Partizana Aleksandra Šoštara, kao ni na ranijim sastancima, nije bilo reči o imovini, već o sportskim pitanjima i problemima", naveo je Partizan.

Aleksandar Šoštar se, kako se dodaje, s predstavnicima Opštine dogovorio da pravnici rešavaju pravna pitanja imovine.

"Vaterpolo klub Partizan je za kratko vreme, od kada ima saznanje o Rešenju gradonačelnika o ustupanju svog dela prostora USC 'Voždovac' i o rezultatima spora između SO Voždovac i SO Savski venac, u koji nije bio umešan, bio maksimalno konstruktivan u iznalaženju adekvatnog rešenja svih spornih pitanja", saopštio je klub.

Partizan je na kraju naveo da će interese kluba, u skladu sa Odlukom Upravnog odbora, zastupati advokatske kancelarije Milorada Panjevića, Danila Pašajlića, Tome File, Gorana Petronijevića i Dragoslava Slovića.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari