Vaterpolisti Srbije otputovali na pripreme u Japan

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.07.2019.
16:43
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je danas u Japan na pripreme uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.Kako je saopštio Vaterpolo savez, selektor Dejan Savić i 13 igrača otputovali su u Japan gde će trenirati sa domaćom ekipom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je danas u Japan na pripreme uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Kako je saopštio Vaterpolo savez, selektor Dejan Savić i 13 igrača otputovali su u Japan gde će trenirati sa domaćom ekipom.

"Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvandžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta", rekao je kapiten Miloš Ćuk.

Najmladji su zaduženi za dodatnu opremu, Nikola Jakšić i Radomir Drašović o svemu vode računa.

"Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno predstavljati Srbiju", naveo je Jakšić.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom ovakvom takmičenju u srpskom timu igrati braća - Strahinja i Viktor Rašović. Stariji Strahinja je debitant, a Viktor ima iskustvo sa Svetskog prvenstva u Budimpešti pre dve godine.

"Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Medjutim, svi imamo svoj unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo", rekao je Strahinja Rašović.

Selektor Dejan Savić uobičajenim dosetkama pravi atmosferu i želi da njegovi igrači bez straha dočekaju veliko takmičenje. Podsetio je na druženje dan ranije, kada su stariji reprezentativci, koji su sada na odmoru, došli da podrže novi sastav.

"To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dodju i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama", rekao je Savić.

Posle fotografisanja mladi sastav Srbije krenuo je na put, na turu do Japana, sedmodnevne pripreme i odlazak brzim vozom u Južnu Koreju.

Srpski vaterpolisti će na putu dugom 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara boraviti u tri države i pet gradova.

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se od 12. do 28. jula u južnokorejskom gradu Kvandžuu. Vaterpolo turnir trajaće od 15. do 27. jula.

Ne propustite