Vaterpolisti pred Rumuniju: "Pitanje pobednika se ne postavlja"

Autor: Beta Beta
sreda 15.01.2020.
15:14
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativac Srbije Nemanja Vico rekao je danas da je njegova ekpipa apsolutni favorit u meču protiv Rumunije i dodao da će i taj meč poslužiti za hvatanje ritma za utakmice odluke.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

"Apsolutni smo favoriti. Hvatamo pravi ritam za utakmice odluke. Biće bolja odbrana, a ona nam omogućava napad. Verujem da ćemo brzo da napravimo razliku", rekao je Vico, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolisti Srbije, nakon pobede protiv Rusije u prvom kolu, sutra igraju protiv Rumunije meč drugog kola na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Imaju Rumuni nekoliko pojedinaca, ali se pitanje pobednika ne postavlja. Gledamo našu igru, da pojačamo odbranu koja je naš prvi adut... Ponavljam, važna je odbrana, konentracija i posle sve ide kako treba", rekao je golman Gojko Pijetlović.

Golman rumunske Oradee je naveo da je Srbija protiv Rusije igrala s oscilacijama, ali, kako dodaje, to je prirodno.

"Sada nam ostaju dani priprema za četvrtfinale, imamo iskustvo, znamo šta treba da radimo", istakao je on.

Nikola Dedović je protiv Rusije debitovao na Evropskom prvenstvu.

"Uživam što sam sa ovom ekipom, što sam ovde i hoću da dam maksimum. Imamo veliki motiv, olimpijska viza ga ne umanjuje. Rumune ćemo pobediti i voleo bih da im od starta stavimo do znanja šta će da bude. Ovo je već početak priprema za četvrtfinale, a oni će sigurno misliti na utakmicu sa Rusima koji im znači sve", rekao je Dedović.

Utakmica Srbija - Rumunija igra se sutra od 13 časova.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Wednesday, 15.01.2020
16:32

I ovakve izjave su jedan od razloga zašto je vaterpolo reprezentacija jedina naša reprezentacija za koju navijam, uprkos tome što nisam neki fan vaterpola.

Jesmo apsolutni favoriti i tu nema mesta tupljavinama tipa 'biće teško, 'borićemo se', 'Rumuni su opasni, imaju nekoliko izuzetnih igrača' itd., već prosto i jednostavno: 'pitanje pobednika ne postavlja'. Zato kada kažu da će biti teško, neizvesno, komplikovano, fizički zahtevno itd. onda će to zaista biti tako i nikako drugačije, sve i da se u nekom trenutku utakmica prelomi tako da je dobiju sa relativno velikom razlikom. Uvek su bili izuzetno realni, pored toga što su pravi i vrhunski sportisti. I ne samo to, čak i kada izgube veći su u porazima negoli ostale naše reprezentacije u pobedama.