Uručena protestna nota predstavniku Hrvatske zbog napada na Zvezdine vaterpoliste

Autor: Beta Beta
nedelja 10.02.2019.
15:15
Izvor: Beta

U Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, kako je i najavio ministar Ivica Dačić, danas je pozvan otpravnik poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu, kome je uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, saopštilo je ministarstvo

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

"Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je duboku zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde", navodi se u saopštenju.

Dačić je ranije danas rekao za televiziju Prva da je to posao i obaveza  minisitarstva "bez obzira što su usledile reakcije iz Hrvatske".

Četvoricu vaterpolista Crvene zvezde su huligani juče napali u jednom kafiću u Splitu, zbog čega je otkazana utakmica sa domaćim Mornarom a Zvezda se vratila u Beograd.

Predsednca Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istakla je povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde da je svako nasilje neprihvatljivo. Napad na vaterpoliste osudila je i Vlada Hrvatske, kao i gradonačelnik Splita Anto Krstulović Opara i Olimpijski komitet Hrvatske.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 10.02.2019
19:00

Napad na rukometaše Partizana u Zagrebu - država Srbija ništa. Napad na vaterpoliste Partizana U15 metalnih šipkama i lomljenje prstiju igračima Partizana ispod 15 godina država Srbija ništa. Napad na navijače Partizana u Zagrebu posle utakmice Cedevita-Partizan gde su napadnute porodice s decom i samo igrom slučaja je kafić imao obezbeđenje koje je sprečilo krvoproliće, država Srbija opet ništa. Dolazak na stadion Partizana na južnu tribinu i napad na navijače Partizana država Srbija opet ništa osim što ih je proterala iz Srbije. Da ne pričam šta i uz čiju podršku huligani zvezde rade navijačima Partizana nakon utakmice, sačekuše 4 na 1 (osoba ispod 16 godina) i slično. Konačno ste se setili da reagujete, ali istovremeno trebate da počistite i svoje dvorište.

avatar
koma73
Sunday, 10.02.2019
16:56

Trojica naivnih momaka, ili pak nisu bili naivni, su rešili da se pohvale po povratku u BG da su 'ladno sedeli u Splitskom kafiću u zvezdinim dresovima, pa se ispostavilo da su se malo zaigrali, i da splićani nisu baš tolike budale da dopuste da im neko u sred Splita gura prst u oko, nego ih sačekali ispred. Isto bi se desilo da tri igrača Liverpula sede u Mančesteru u po bela dana u dresovima svog tima, ili Seltika u Glazgovu ili Fejenorda u Amsteradmu, ali ovo je potrebno da se podgreju međunacionalni sukobi jer odgovaraju vlastima sa obe strane. Koliko sam video u svim medijima, NIKO se nije pitao ZAŠTO su trojica momaka otišla u centar Splita u Zvezdinim dresovima ispod jakni i tamo skinuli jakne da se vide dresovi, koja je potreba za tako nečim, POSEBNO u Splitu koji je u u doba YU slovio za tvrdu sredinu. Super bi bilo da je sve OK, da smo svi pacifisti i mir brate, ali ako već svi znamo da nje tako, KOJA JE POTREBA gurati ljudima prst u oko sedenjem u dresu u njihovom gradu i njihovom kafiću uoči meča???

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 10.02.2019
19:04

Kojim ljudima? To nisu ljudi to su huligani! Gde piše da je zabranjeno nositi obeležja srpskih klubova u Splitu? Nigde! Zato ne opravdavaj te huligančiće koji bez šipke ne bi ni smeli da napadnu te vaterpoliste čiji god da su. Ne treba se povijati pred njima i opravdavati huliganizam kao što ti to radiš u tvom komentaru već se treba boriti protiv toga, a u hrvatskoj huliganizam očigledno cveta.

avatar
koma73
Sunday, 10.02.2019
19:46

Reče čovek čiji su navijači ubili Brisa Tatona... Ne u Hrvatskoj, u Srbiji.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.02.2019
19:30

Niko tu nije bio preterano pametan, u pravu si.