Tri izmene u vaterpolo reprezentaciji za duel sa Rumunijom

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.11.2017.
16:16
Izvor: Beta

Trojica standardnih neće igrati protiv Rumunije, pozvane su zamene.

VSS/Ivica Veselinov
VSS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije u predstojećem duelu Svetske lige protiv Rumunije nastupiće bez trojice standardnih reprezentativaca, a poziv u nacionalnu selekciju dobili su mladji igrači.

Protiv Rumunije neće nastupiti Stefan Mitrović zbog povrede, a odsustvovaće i Dušan Mandić zbog upale uva, kao i Duško Pijetlović koji je danas po drugi postao otac.

Umesto njih u timu će biti Strahinja Rašović član Egera, Đorđe Lazić i Đorđe Vučinić obojica iz Partizana. U sastavu su još Gojko Pijetlović, Viktor Rašović, Sava Randjelović, Miloš Ćuk, Srdjan Aleksić, Nemanja Ubović, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Branislav Mitrović.

"Mi smo u funkciji mladjih igrača. Cilj je da u Srbiji pobedimo i Rumune i Crnogorce, i tako pokušali da obezbedimo plasman na finale na kojem bi igrali mladji igrači, Nismo se bavili mnogo Rumunima. Lepo je da smo se skupili posle svetskog prvenstva, da smo zajedno. Ne plašimo se duge i naporne sezone, više se plaše treneri kojima uvek nedostaju treninzi. Sigurno ćemo dočekati Evropsko prvenstvo iako ćemo imati manje dana priprema. Dobro je što mladi igrači igraju u jakim klubovima, jake su lige i najviše je reprezentacija na dobitku", rekao je kapiten Filipović.

Reprezentativac Andrija Prlainović ocenio je da će utakmica protiv Crne Gore biti znatno veći izazov.

"Ove godina je manje ekipa u Svetskoj ligi. Još ne znamo sastave za finalni turnir koji je deetak dana posle fajnal ejta Lige šampiona. SAD i Australija će Svetski ligu i Svetski kup igrati sa najvećim ambicijama. Ne verujem da će nam Rumunija biti problem dok će Crna Gora sigurno biti mnogo jači rival. Mi ćemo i tu utakmicu igrati u što jačem sastavu a posle toga će selektor rešiti ko će igrati. Italija, Hrvatska sa Vrlićem pa Crna Gora će biti mnogo jači. Biće zanimljiva takmičenja u 2018. Mladim igračima mnogo znači igranje u stranim, jakim ligama. To je dobro za igrače, posebno za one koji igraju u Mađarskoj", rekao je Prlainović.

Povratnik u reprezentaciju Strahinja Rašović siguran je u pobedu protiv Rumunije.

"Novi početak sezone, spremni smo za Rumune. Otvorićemo ovu takmičarsku godinu pobedom. Pre tro nedelje sam igrao u Ligi šampiona protiv rumunskog tima. Pokušaće odbranom da nas ugroze ali verujem u pobedu. Igramo treći put u Zrenjaninu, atmosfera je uvek sjajna i siguran sam da će tako da bude i ovoga puta", kazao je Rašović.

Srbija će sutra od 19.00 u Zrenjanu igrati protiv Rumunije u prvom kolu Svetske lige.

Ne propustite