STIGLI ŠAMPIONI, Deki Savić: ''Ovi momci se definitivno bore protiv logike''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.07.2018.
13:59
Izvor: Sportske.net

Šampioni Evrope oko 13 časova doputovali iz Barselone, sa novim evropskim zlatom, četvrtim uzastopnim. Lep doček na aerodromu, gde je organizovana i konferencija za medije.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO

Povezane vesti

Pobedom nad domaćom selekcijom Španije sinoć u dramatičnom finalu, reprezentacija Srbije je ponovo odbranila tutulu prvaka Evrope i pokazala da joj i dalje nema premca u ovom sportu.

Po dolasku na aerodrom ''Nikola Tesla'' u Beogradu, novinarima su se obratili predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor Dejan Savić, kao i nekolicina reprezentativaca.

Tek što je Jelenić počeo da im čestita na ostvarenom uspehu, Savić i njegovi igrači su ga prekinuli aplauzom.

''Tri meseca pošto sam izabran na mesto predsednika VSS, dolazimo sa EP, gde smo osvojili zlatnu medalju, velika stvar za srpski vaterpolo, ali ja ne bih imao mnogo toga da dodam. Dao bih reč Dejanu Saviću, on to bolje zna, a i navikao je da dolazi ovde'', u šaljivom tonu je zaključio Jelenić.

Dejan Savić je zaista navikao na ovakve rezultate, i kao igrač, a pogotovo od kada je imenovan za selektora našeg nacionalnog tima.

''Hvala svima što ste došli, sve čestitke igračima i stručnom štabu, organizaciji i mislim, posle čitavog turnira koji je završen kako smo zamislili, da su naši igrači pokazali karakter, motiv, jedinstvo u najtežim momentima. U suštini, sve ono što su pokazivali u proteklih deset godina, ako ne i duže.

Ovo nije slučajno, ova ekipa zaslužuje svaku pobedu, svaku zlatnu medalju i ja se pre svega kao trener ponosim, ali i shvatam da se ovi momci definitivno bore protiv logike'', istakao je Savić.

U ime igrača javnosti se najpre obratio kapiten Filip Filipović.

''Hvala na divnom dočeku, presrećni smo, ostvarili smo sportske ciljeve za ovu godinu. Ima ova ekipa još prostora za napredak, uz vrhunske uslove za koje sam siguran da ćemo imati do 2020, i uz malo sreće, mislim da ova ekipa može da napiše još stranica srpskog vaterpola.

Koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su nam pomagali, koji su verovali u nas, a oni koji nisu verovali u nas dali su nam vetar u leđa'', izjavio je Filipović.

Savić ga je nakratko prekinuo i ispravio, jer ipak još nisu svi ciljevi ispunjeni za ovu godinu.

''Od 11. do 16. septembra imamo FINA Kup, tako da sezona nije završena', dodao je Savić, a Filipović se obratio mlađim kolegama koji će najverovatnije tada biti u prvom planu.

''Mando, Savo, uz vas smo...''.

Na kraju je dodao:

''Hvala momcima, pokazali su karakter i ono što zaista jesu, rođeni šampioni. Uz ovakvu ekipu i stručni štab, težak stručni štab, mislim da možemo još mnogo.

Želim da se zahvalim i našim suprugama, porodicama koje imaju mnogo strpljenja za nas tokom leta. Moraćete još da nas trpite, a onda ćemo ostvariti svoj san da bar tokom leta budemo zajedno'', poručio je Filipović.

Andrija Prlainović je i ovoga puta dao ogroman doprinos novom velikom uspehu i njegov povratak u ekipu posle povrede mnogo nam je značio kada je bilo najteže.

''Uvek je veliko zadovoljstvo vratiti se u zemlju sa evropskim zlatom, biti deo ove sjajne ekipe sa kojom sam 10-15 godina i svaki put izgleda drugačije ovo osvajanje, svako iskustvo je priča za sebe. Nekad se čovek zapita da li može da pronađe dovoljno jak motiv da stigne do kraja.

Hvala Bogu, ova ekipa uvek pronalazi motive kada igra za Srbiju. Ponosan sam i hvala svima koji su učestvovali u ovom uspehi i pomogli na bilo koji način'', istakao je Prlainović.

U sličnom tonu govorio je i Milan Aleksić.

''Da ne dužim, privilegija je i čast igrati u ekipi sa ovakvim momcima, gde svako daje maksimum i podređuje se saigračima i to nam i daje snagu za sve što smo uradili. Hvala navijačima koji su nas bodrili u Barseloni, ljudima u Srbiji koji su bili uz nas i idemo dalje, nadam se da će biti još ovakvih konferencija'', zaključio je on.

Ne propustite