Stevanović: "Dokazali smo evropski kvalitet"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.01.2015.
19:31
Izvor: Sportske.net

Trener VK Radnički Kragujevac Uroš Stevanović izjavio je da će pobeda nad aktuelnim prvakom Evrope pozitivno uticati na samopouzdanje ekipe jer su igrači posle dva poraza u LŠ shvatili da poseduju evropski kvalitet.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca upisali su u sredu prvu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona pošto su na plivalištu SC "Park" savladali aktuelnog prvaka Evrope.

U reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona Radnički je ubedljivo savladao Barselonetu i tako se revanširao španskom klubu za prošlogodišnji poraz.

"Ovo je veoma velika pobeda za nas, ne samo zbog bodova i daljih šansi za plasman na 'fajnal-siks', već i zato što smo sami sebi dokazali da imamo kvalitet za Evroligu, kao što smo to činili i u kvalifikacijama" rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Kragujevčani su u prva dva susreta izgubili od Pro Reka i Olimpijakosa a duel sa Barselonetom bio im je prvi u Ligi šampiona nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

"Nismo znali u kakvoj smo formi posle odmora i praznika. Počeli smo meč sa nešto slabijom odbranom, ali kada smo u drugom poluvremenu stvari postavili na svoje mesto, primili smo samo jedan gol i mislim da nam je to donelo pobedu" konstatovao je Stevanović.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Radničkog bio je golman Stefan Živojinović, koji je na ovoj utakmici dobio prednost u odnosu na Zdravka Radića.

"Dobili smo trenutnog klupskog šampiona Evrope i jako sam srećan i zadovoljan zbog toga. Dosta nam znači ova pobeda, pogotovo što je ostvarena u nezgodnom trenutku. Na kraju mogu da zaključim da smo velikim zalaganjem, trudom i timskom igrom izvojevali pobedu" kazao je Živojinović.

"Šumadinci" nakon tri odigrane utakmice zauzimaju treću poziciju u grupi "A" sa skorom 1-2 s tim što će Breša imati priliku da ih "preskoči" bude li večeras savladala Eger na domaćem bazenu.

Ne propustite