Šta to brine Dejana Savića pred finale? ''Ako budemo igrali sutra ovako...''

Autor: Beta Beta
subota 22.06.2019.
17:38
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je posle današnjeg plasmana u finale završnog tunira Svetske lige da je ostvareni rezultat u polufinale nebitan, kao i da ga brine veliki broj grešaka u drugom poluvremenu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srbija se danas plasirala u finale Svetske lige, pošto je u polufinalu na otvorenom bazenu Sportskog centra Tašmajdan pobedila Australiju sa 16:11.

"Rezultat i gol-razlika nisu bitni kada se pobedi. Sama igra je mnogo bitnija. Sam početak meča, koji su svi videli, je u svim sferama bio ono kako Srbija zna i ume da igra. U drugom poluvremenu smo ušli u nepotrebnu nervozu i napravili smo veliki broj grešaka, što u principu nije normalno za ovaj sastav", rekao je Savić novinarima posle utakmice.

"Sada imamo vremena da se konsolidujemo i da vidimo gde je škripalo. Ako budemo igrali sutra ovako kao poslednje dve četvrtine danas neće biti dobro po nas", dodao je on.

U borbi za trofej i plasman na Olimpijske igre, Srbija će sutra igrati protiv boljeg iz duela izmedju Španije i Hrvatske.

"Finale je finale. Svejedno ko će biti protivnik. Oba tima zaslužuju poštovanje i poseduju kvalitet", kazao je Savić.

Vaterpolista Andrija Prlainović ocenio je da će finale biti igrano protiv znatno kvalitetnijeg protivnika.

"Drugačiji protivnik naš čeka u finalu. Trebaće mnogo više koncentracije, pre svega u odbrani kako bismo došli do cilja. Treba da držimo nivo igre kao i danas u prvom poluvremenu, gde rivalu nismo dozvolili mnog šuteva. Moramo sutra da budemo na nivou iz današnjeg pvog poluvremena najmanje tri četvrtine", rekao je Prlainović.

Njegov saigrač Stefan Mitrović, kazao je da je posebno zadovoljan današnjom igrom u prvom poluvremenu, ali da u finalu tim mora da bude na najvišem nivou.

"Kontrolisali smo ritam, igrali smo dobro. Mislim da je ovo bila dobra utakmica. Bilo je grešaka u drugom delu, ali nametnuli smo se na početku. Najbitnije je da smo u finalu. Zadovoljan sam. Sutra moramo da damo sve od sebe", rekao je Mitrović.

Ne propustite