Srpski ''Delfini'' pred borbu za finale sa Hrvatima: ''Biće spektakl, igra za uživanje!''

Autor: Beta Beta
sreda 25.07.2018.
15:11
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativci Srbije rekli su danas da će u duelu sa Hrvatskom odlučiti želja, agresivnost i dobra igra u odbrani, ali da je potrebna i sreća.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Srbija i Hrvatska će se u četvrtak sastati u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Odlučiće veća želja, agresivnost, ali će malo biti potreban i faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali, kada izgubite od nekoga dva-tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu", rekao je Filip Filipović pred utakmicu u Barseloni.

Filipović je naveo da srpski tim treba što pre da zaboravi prethodnu utakmicu sa Mađarskom i potpuno se koncentriše na predstojeći duel sa Hrvatskom.

"Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti", kazao je Filipović.

Gojko Pijetlović
je rekao da će "kao i uvek" biti teško i da očekuje otvorenu, mušku borbu.

"Kažemo meso u meso. Mnogo će zavisiti od toga kako počne utakmica i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takodje. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su igrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba", rekao je Pijetlović.

Dušan Mandić je kazao da je srpski tim bio iscrpljen posle četvrtfinala sa Madjarskom.

"Ipak, čekaju nas Hrvati. Istrajniji će da pobedi. Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega", kazao je Mandić.

Andrija Prlainović
je istakao da bi bilo dobro da se ponovi odbrana koja je igrana protiv Mađarske.

"Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo kao sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost, a da li je forma prava, videćemo u polufinalu. Bitno je da kao ekipa budemo u formi", rekao je Prlainović.

Ne propustite