Srpski ''Delfini'' otišli u Berlin po još jednu pobedu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.12.2016.
19:25
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Jakšić rekao je danas da njegova ekipa jeste u podmlađenom sastavu, ali je naveo da olimpijske šampione protiv Nemačke u Svetskoj ligi interesuje samo pobeda.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije sutra igra protiv Nemačke u Berlinu meč drugog kola Svetske lige. Meč je na programu od 19.30.

"Jesmo u drugačijem, podmlađenom sastavu, ali nas interesuje samo pobeda. Siguran sam da će biti dobra utakmica i da će publika imati šta da vidi", rekao je Jakšić za sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).

Srbija je u prvom kolu slavila protiv Rumunije, dok je Nemačka izgubila od Slovačke.

"Bili smo ubedljivi protiv Rumunije u Kragujevcu. Nemci su sa, kako smo čuli, novim sastavom poraženi u Slovačkoj. Ne smemo da ih potcenimo i sigurno će pred svojim navijačima želeti da ostave što bolji utisak", rekao je Dušan Mandić.

Susret će se igrati na bazenu najboljeg nemačkog kluba Špandaua 04. Objekat, kako navodi VSS, nije u najboljem stanju - nema interneta i utisak je kao da se ne ulaže dovoljno.

"Nemci imaju veliki motiv. Igraju protiv olimpijskog šampiona. Verujem da će na tribinama biti i dosta naših navijača", rekao je vaterpolista Sava Ranđelović.

Srbija samo jednom nije bila bolja od Nemačke - u Kruševcu 2011. godine kada su Nemci slavili u Svetskoj ligi sa 10:9.

Pre i posle toga Srbija je lako pobedjivala. Poslednja tri susreta su odigrana u 2014. i 2015. godini. U Svetskoj ligi Srbija je bila bolja sa 19:10 u Hamburgu, 14:8 je bilo u Kragujevcu, a na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 12:7.

Ne propustite