Srbija nekompletna protiv Španije

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.03.2020.
14:44
Izvor: Beta

Vaterpolisti Srbije sutra u Beogradu igraju protiv Španije meč četvrtfinala evropskog dela Svetske lige, a selektor Dejan Savić ima velike probleme oko sastava tima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Mađarski klubovi OSC i Eger iskoristili su svoje pravo da zbog domaćeg takmičenja uskrate dozvolu dolaska u Beograd Andriji Prlainoviću, Branislavu Mitroviću, Savi Randjeloviću i Strahinji Rašoviću, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Savić je zbog toga pozvao 15 igrača, ali je veliko pitanje ko će igrati.

Nemanja Stanojević je otkazao zbog bolesti, Duško Pijetlović i Nemanja Vico su povređeni. Izvesnije je, kako se dodaje, da će Vico biti u timu, obzirom da Duška Pijetlovića muči zglob.

"Videćemo još ko će da igra, ima rovitih, načetih, povredjenih... Ali, ovo je sada naš najbolji tim. Mađari su iskoristili svoje pravo, mi smo prihvatili predlog Španije da igramo sedam dana ranije i sada ispada da smo doneli odluku protiv nas. Ali šta je tu je", rekao je Savić.

S druge strane, evropski vicešampion je najavio dolazak u najjačem sastavu. David Martin dovodi isti tim koji je u Budimpešti stigao do srebra, a na tom putu je u četvrtfinalu savladao Srbiju na peterce.

"Znamo rivala, igrali smo u poslednje vreme nekoliko važnih utakmica sa lepim i tužnim ishodima. Oni će da igraju u svom stilu, brzo i agresivno i moramo da im odgovorimo", rekao je Savić.

Vaterpolista Dušan Mandić istakao da odbrana njegove ekipe treba da bude da nivou iz poslednjeg meča u Budimpešti, ali da napad mora da bude bolji.

"Šutevi moraju da budu kvalitetniji i igra sa pred njihovim golom sa većom koncentracijo", rekao je Mandić.

Utakmica se igra sutra od 18.00 na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Ne propustite