Španija prejaka za Srbiju

Autor: Beta Beta
petak 15.01.2016.
18:06
Izvor: Beta

Reprezentativke Španije su bile sigurne u današnjem meču protiv Srbije, zabeležile su još jednu pobedu na prvenstvu.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije pretrpela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je danas izgubila od Španije 6:21 (0:6, 4:5, 1:4, 1:6), u trećem kolu Grupe B.

Srbija sada ima dva poraza i jednu pobedu. Španija je zvanični evropski prvak i jedna je od glavnih kandidata za medalju i sada deli prvo mesto sa Italijom, pošto obe ekipe imaju sve tri pobede.

Srbija je utakmicu počela u grču, što je Španija iskoristila i dobila prvu četvrtinu sa 6:0. U istom stilu se nastavila i druga četvrtina, a "furije" su povele sa čak 8:0. Tada je Jelena Vuković postigla dva vezana gola, a tim se probudio, a utakmica je postala ravnopravnija.

Španija je drugu četvrtinu dobila sa 5:4.

To je, međutim, bilo sve što je Srbija uspela da uradi, pošto je Španija nastavila da pogađa i tada je prvi put došla do dvocifrene prednosti 15:5, na kraju treće četvrtine.

Španija je u poslednjoj deonici pokazala svu snagu i taj deo igre ubedljivo je dobila sa 6:1.Najupečatljivi trenutak utakmice, međutim, delo je Tijane Jakovljević, koja je sa pola terena postigla gol.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Vukovićeva i  Teodora Rudić sa po dva gola. U strelce su se upisale i Jovana Milovanović i Tijana Jakovljević.U ekipi Španije četiri igračice postigle su po tri gola: Matilde Ortis, Roser Tarago, Judit Forka i Maika Garsija.

Ne propustite