Šoštarov alarm - Koliko će Partizan još da postoji?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2016.
15:14
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Legendarni vaterpolo golman, a sada predsednik Sportskog saveza Srbije i Vaterpolo kluba Partizan ponovo upozorio na veoma teško stanje u našem najtrofejnijem klubu. Da li vreme polako ističe kada je Partizanov opstanak u pitanju?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Crno-beli su sjajno započeli novu sezonu, bez obzira što su po ko zna koji put morali da podmlađuju sastav i sada igraju maltene sa juniorima u svom sastavu, jer - finansijska situacija u Partizanu je i dalje zabrinjavajuća.

Podsetimo, crno-beli su posle sedam mečeva u Regionalnoj ligi trenutno na drugom mestu na tabeli, odmah iza aktuelnog prvaka Evrope dubrovačkog Juga, sada ih očekuju i mečevi u Ligi šampiona, ali dugogodišnja kriza baca senku na sve uspehe u bazenu.

Na tu temu, u intervjuu za ''Danas'' govorio je prvi čovek kluba Aleksandar Šoštar koji ne može da iznese neke optimističke prognoze po pitanju Partizanove budućnosti.

''Nenormalno je teška situacija. Vezano za klub Partizan, nisam siguran koliko će još da postoji. To kažem kao predsednik kluba koji je najtrofejniji u Srbiji. To je realna situacija.

Mi se i dalje takmičimo sa ekipom koja je više juniorska i koja je na startu takmičenja pokazala da ima kvalitet i to ne samo na nivou klupskog takmičenja već i za vaterpolo u Srbiji, jer uz dužno poštovanje svih, sve ono što vredi u vaterpolu je došlo iz Partizana koji ima višedecencijsku tradiciju'',
izjavio je Šoštar.

On je podsetio da je VK Partizan najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji, ali i da su troškovi takmičenja i održavanja kluba visoki, što ugrožava dalju perspektivu višestrukog šampiona naše zemlje i Evrope.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 29.11.2016
02:53

ovo je bolno za citati,tuga kakvo smo mi drustvo i zemlja.

avatar
Mangus
Monday, 28.11.2016
16:23

Na veliku zalost, Vaterlpolo kad su timovi u pitanju nije atraktivan za ulagace. Male posete (iako retko kad ostane mesto na tribinama, to bude 400,500 ljudi), retko ko ga i igra ozbiljno sem Balkana i Italije.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
16:32

I Madjarske i Spanije:-D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
16:18

Nista novo. JSD PARTIZAN treba da se preuredi, reformise i (re)organizuje po ugledu na CSKA, Barselonu i Real Madrid, a zasto da ne i Olimpijakos i Panatinaikos i da od svih njih uzme ono sto je dobro, a lose zaobidje- ono sto je sigurno je da kicma Drustva moraju da budu FK, KK i VK, ali i AK/TK.