Šok za šokom, tužba za iseljenje Partizana!

Autor: Beta Beta
utorak 19.06.2018.
14:17
Izvor: Beta

Tenzije ne jenjavaju, naprotiv, postaju sve jače. Šta će biti s Partizanom?

BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Ustanova sportski centar Voždovac podnela je tužbu za iseljenje vaterpolo kluba Partizan, "koji obmanjuje javnost da je dobio sudsku presudu", saopšteno je danas iz te beogradske opštine.

"Nakon odbijanja rukovodstva vaterpolo kluba Partizan da postupi po rešenju gradonačelnika Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar Voždovac na korišćenje, ta ustanova bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz sportskog centra. Tužba za iseljenje podneta je Drugom osnovnom sudu u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, rukovodstvo Partizana "ne želi dogovor i pomoć koju mu nudi opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovodjenje besplatnih sportskih aktivnosti za djake, koji su deo programa grada.

"Rukovodstvo vaterpolo kuba Partizan je naložilo presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom SC Voždovac je od EDB tražila i dobila novo brojilo", piše u saopštenju.

Rukovodstvo Partizana je, kako se dodaje, za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC Voždovac.

"Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu",
piše u saopštenju.

Apelacioni sud je potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. dat na korišćenje vaterpolo klubu Partizan, dodaje se u saopštenju Opštine Voždovac.

Ne propustite

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 21.06.2018
09:15

Opština Voždovac danas je objavila da je podnela tužbu za iseljenje VK Partizan iz Sportskog centra na Banjici.

Povodom ove informacije i ostalih dešavanja po ovom pitanju, uprava VK Partizan je izdala sledeće saopštenje:

„VK Partizan je podneo Tužbu protiv USC „Voždovac“ i njihovog izvodjača radova za smetanje poseda (državine) sa predlogom Privremene mere kojom smo tražili da se naloži prvotuženom USC „Voždovac“ i drugotuženom da momentom prijema Rešenja kojim se usvaja Privremena mera da vrate u pređašnje stanje i uklone sve elektrokablove koje su sproveli na delu objekta i u objektima koji pripadaju nama kao tužiocu u ovom predmetu, te da se tuženima zabrani pristup navedenim objektima bez prethodne saglasnosti VK Partizan i da se ubuduće uvek uzdrže od smetanja našeg poseda. Privredni sud u Beogradu je 15.06.2018 doneo takvu Privremenu meru. Ročiste po nasoj tužbi je zakazano što se može videti na sajtu suda.

USC Voždovac je dana 18.05.2018 godine, a ne danas, tužio VK Partizan radi iseljenja sa privremenom merom , kojom traži od Drugog osnovnog suda u Beogradu da donese Privremenu meru, tako da VK Partizan odmah preda ključeve objekta. VK Partizan je u roku koji mu je odredio sud odgovorio na predlog o Privremenoj meri. Nismo dobili Rešenje Drugog suda do danas. Isto se može proveriti na sajtu suda.

Poznato je javnosti da je VK Partizan 16.04.2018 godine podneo tužbe i to Višem sudu u Beogradu za utvrđivanje prava svojine. Viši sud se oglasio stvarno nenadležnim i prosledio predmet Privrednom sudu kao stvarno nadležnom, kod koga je zakazano pripremno ročiste za 07.11.2018. Druga tužba je pred Upravnim sudom radi poništaja Resenja Gradonačelnika.

Takođe predsednik opstine Vozdovac protivpravno sklapa ugovore sa našim zakupcima, pokušava da uđe u prostor koji koristi VK Partizan u mirnoj i savesnoj državini već 26 godina , na svaki mogući način koji mu padne na pamet. Srećom, činjenica da živimo u pravnoj državi daje nam snagu da istrajemo u borbi za pravdu i razvoj vaterpolo sporta u celini.

Osnovno pitanje predsedniku opstine je cemu tolika žurba?!”

avatar
Vladimir Simovic
Tuesday, 19.06.2018
16:19

Tako je, srozajte klub koji daje 90% reprezentacije. Bagro.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 19.06.2018
16:08

Isto ne tako stadion Jugoslavijedat zvezdi, JNA Partizanu, ali ovi Zvezdu ne diraju...

avatar
Man united
Tuesday, 19.06.2018
20:47

Звезда је свој стадион изградила. Није га добила на поклон. А ЈНА јесте сличан случај као и Бањица. Добили стадион на коришћење, па га присвојили. И зато сада, легално правно, Звезди не могу ништа. А вама да хоће, могу да узму стадион и врате га војсци.

avatar
Man united
Thursday, 21.06.2018
16:45

Правно, нисте чистији. Да вам је држава донирала ко за Земунело, па да сте изградили од тих пара стадион, то би правно било чисто. Овако сте узели туђу имовину, која правно припада другим лицима. А што се тиче моралног погледа, по мени опет нисте чистији од нас. Али то је увек ствар субјективног запажања, тако да не очекујем да ћеш се сложити... Мислим да није тешко провалити да је ХП хала Пионир.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 20.06.2018
07:41

Ti si napisao da ste vi svoj stadion izgradili sto implicira da ste CITAV stadion izgradili sopstvenim sredstvima, a to ne da nije tacno nego je sve samo ne istina. Ako ti mislis da mi ne bismo mogli da finansiramo nesto kapaciteta 4-5 hiljada, to je sjajno. Inace, nas pravni osnov je kudikamo cistiji i posteniji od vaseg, apsolutno ne postoji razlog da se kod JNA talasa, a kod vas ne. Ljudi, da li neko zna sta je HP?

avatar
Man united
Tuesday, 19.06.2018
22:21

Ми смо наш стадион изградили у складу са законом. Што од наших средстава, што од неких других. колико тачно, не знам. А не зна нико на овом Свету. Нисмо добили декретом или указом туђи стадион као ви у фудбалу и ватерполу. А и у кошарци бисте вероватно измуљали нешто, него је вероватно био проблем што и Звезда игра у ХП.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 19.06.2018
21:40

Ma da, novoformirani klub koji su osnovali studenti je sam izgradio stadion (ovo je vaša verzija priče). Ovo nema osnova... A lepo ti je dole odgovoreno,..

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 19.06.2018
21:04

I mi smo legalno dobili i stadion i bazen, mozete samo da se slikate...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 19.06.2018
21:04

Vladimir Cvetkovic je rekao da vi od svojih sredstava (-ciglica-) niste izgradili ni trecinu severa. Hoces i to da ti posaljem ili mi verujes? :-)

avatar
Man united
Tuesday, 19.06.2018
20:49

Умало да заборавим. Звезда је наследник Југославије. Зато је играла раније на том стадиону. Исти клуб, само промењено име због режима који је дошао на власт.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 19.06.2018
14:46

Stadion,bazen,čudi me da nisu prisvojili i Pionir....

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 19.06.2018
14:22
avatar
petar000
Tuesday, 19.06.2018
15:47

A cemu se ti radujes? Ne razumem..

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 19.06.2018
20:47
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 19.06.2018
20:44

Mislim da je ironija u pitanju:-D Decko navija za Partizan.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 19.06.2018
14:18

Nezakonitom Hahaha