SL - "Delfini" preslišali Rumune na startu kvalifikacija

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
20:13
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije započela je kvalifikacije za završni turnir Svetske lige ubedljivim trijumfom nad selekcijom Rumunije.

Vss/Uniqa
Vss/Uniqa

Povezane vesti

Borbu za plasman na završni turnir Svetske lige reprezentacija Srbije započela je ubedljivom pobedom nad selekcijom Rumunije u Zrenjaninu.

Srbija je na startu evropskog dela kvalifikacija savladala Rumuniju rezultatom 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1) i zasela na čelo tabele u Grupi A.

"Delfini" su prikazali pravi pristup od prvog minuta meča pa se pitanje pobednika nije postavljalo ni u jednom trenutku.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Viktor Rašović sa tri gola, dok je Nemanja Ubović postigao dva. U strelce se upisalo još sedam srpskih reprezentativaca među kojima je bio i najmlađi u timu Đorđe Vučinić koji je naknadno pozvan u nacionalni tim.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 12. decembra protiv Crne Gore na svom terenu, a zatim 13. februara 2018. godine sledi uzvratni meč sa Rumunima. "Delfini" će takmičenje završiti 20. marta duelom sa Crnom Gorom.

Plasman na završni turnir Svetske lige obezbediće pobednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Srbija je petostruki uzastopni osvajač Svetske lige, a to takmičenje osvajala je 11 puta.

Ne propustite