SK - "Delfini" iz Berlina donose bronzu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.09.2018.
14:05
Izvor: Sportske.net

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom kupu u Berlinu trijumfom nad selekcijom domaćina.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Petostruki osvajač takmičenja koje se od 1979. godine održava pod okriljem FINA završio je ovogodišnje izdanje Svetskog kupa na trećem mestu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u meču za treće mesto 15:9 (6:2, 3:2, 3:2, 3:3) i tako osvojila bronzanu medalju nakon tri uzastopna zlata.

Podmlađeni sastav koji je Dejan Savić poveo u Berlin u potpunosti je opravdao očekivanja jer je selektor pre početka Svetskog kupa rekao da je plasman u polufinale osnovni cilj.

"Delfini" će se iz nemačke prestonice vratiti sa medaljom oko vrata, a što je još važnije, sa iskustvom koje će mlađoj gardi mnogo značiti u procesu pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija je danas lako izašla na kraj sa domaćinom Svetskog kupa. Razlika je napravljena u prvoj četvrtini i nakon toga se sve svelo na rutinsko odrađivanje posla.

Nemanja Vico bio je najefikasniji igrač u našem timu sa četiri postignuta gola, pratio ga je Strahinja Rašović sa tri. Po dva gola postigli su Đorđe Lazić, Viktor Rašović i Gavril Subotić, a u strelce su se još upisali Dušan Mandić i Sava Ranđelović.

U poraženom sastavu istakao se kapiten Julian Real sa 3 gola.

Srpski vaterpolisti stigli su tako do desetog odličja na Svetskim kupovima. Računajući i rezultate ostvarene u vreme dok smo igrali kao Jugoslavija, odnosno Srbija i Crna Gora, naš državni tim osvojio je pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Finalna utakmica u Berlinu igra se od 15 časova, a za zlato se bore Mađarska i Australija.

Ne propustite