Savić: "Rezultat u senci dobre atmosfere i vrhunske publike"

Autor: Beta Beta
nedelja 17.07.2016.
19:03
Izvor: Beta

Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, izjavio je danas u Boru da će rezultat finalnog predolimpijskog turnira osam nacija u Boru ostati u senci dobre atmosfere na tribinama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

"U razgovoru sa trenerom Grčke pre početka finalnog meča, zaključili smo da nam nije toliko bitan sam rezultat finalne utakmice, jer nas je sve oduševio ambijent na bazenu u Boru i divna publika koje je bodrila i aplauzima pozdravljala sve takmičare", rekao je Savić agenciji "Beta".

Savić je rekao da je turnir u Boru bio jedan ozbiljan turnir pred Olipmijske igre u Riju.

"Ne treba da zaboravimo da je reč o napornom turniru na kome su igrane po dve utamice dnevno, da su neki mečevi odigrani po velikoj kiši i vetru u kojoj je publika bez kišobrana bila na tribinama i bodrila vaterpoliste", rekao je selektor srpske reprezentacije.

Savić je uoči turnira rekao da je grčki vaterpolo u velikom usponu, a na pitanje "Bete" da li i u Riju očekuju ovakav otpor grčke reprezentacije, on je u šali rekao da se nada da u Riju neće biti „pokret otpora“.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Grčke posle peteraca sa 15:14 (4:1, 0:4, 2:2, 3:2, 6:5).

Grčka je u odličnoj utakmici pred prepunim tribinima i lepom ambijentu u Boru pobedila Srbiju u finalu humanitarnog turnira.

Na turniru u Boru učestvovalo je osam od dvanaest reprezentacija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Vaterpolisti su se tokom četiri dana u direktnom kontaktu družili sa srdačnim Boranima, poklanjali im opremu i slikali sa njima. Srpski "delfini" su posetili kafić u rudniku "Jama" "RTB-a Bor", sa radnicima popili sok i kafu na dubini od 440 metara pod zemljom i uverili se u kakvim uslovima iz dubine zemlje "izlazi" najčistiji srpski bakar.

Turnir u Boru organizovan je uz veliko učešće " Rudarsko-topioničarskog basena Bor", opštine Bor i hotela "Jezero" i "Klub RTB".

Kapiten srpske reprezentacije Živko Gocić, rekao je novinarima da mu je poraz teško pao zbog publike koja je pratila mečeve u veliko broju, ali s obzirom da je turnir imao prijateljski, a ne takmičarski karakter, rezultat nije toliko važan.

"Bitno je da smo tokom ovog turnira uradili ono što je trebalo, da pokušamo da u dogovoru sa selektrom popravimo neke taktičke zamisli. Poraz je došao u pravo vreme, i bolje je sad, nego kasnije na olimpijskom turniru", rekao je Gocić.

Ne propustite