Savić o novim pravilima u vaterpolu...

Autor: Beta Beta
utorak 02.04.2019.
16:50
Izvor: Beta

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da će završni turnir Evropa kupa služiti za upoznavanje novih pravila, a da takmičarska očekivanja nisu toliko bitna.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da će završni turnir Evropa kupa služiti za upoznavanje novih pravila, a da takmičarska očekivanja nisu toliko bitna.

"Takmičarska očekivanja nisu toliko bitna jer smo se mi kao domaćini Svetske lige već kvalifikovani za završni turnir. Medjutim, Evropa kup za nas ima značaj jer sam trener reprezentacije koja ima najveću nesreću da svi njeni igrači igraju u inostranstvu, pa su retki trenuci kada možemo da budemo na okupu", rekao je Savić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srpski vaterpolisti će od 5. do 7. aprila u Zagrebu igrati završni turnir Evropa kupa.

"Većina ovih momaka će prvi put biti u prilici da igra po novim pravilima. To će biti ozbiljan izazov za sve igrače, da se uigravaju za finalni turnir Svetske lige, potom i Svetsko prvenstvo i sve ono što ih čeka u budućnosti. Sve reprerezentacije će to iskoristiti za uigravanje, pa će i nama to mnogo značiti. To je veoma bitno, jer igrači su ti koji će se prvi prilagoditi novim pravilima, drugi su treneri, pa tek na kraju sudije. To vidjenje novih pravila iz ugla igrača će nam biti značajno da uđemo u ozbiljan dogovor i priču iz koje na neki način ja mogu mnogo toga da naučim od njih", kazao je Savić.

Srbija u Beogradu ima ukupno pet treninga i pripremni period, po rečima selektora, koristi za isprobavanje taktičkih stvari.

Kapiten ekipe Filip Filipović je rekao da oseća zadovoljstvo jer je reprezentacija u prilici da bude na okupu duže od 24 sata.

"To želimo da iskortisimo na najbolji način jer znamo da nakon završetka finalnog turnira Lige šampiona imamo samo sedam dana da se spremimo za početak Svetske lige. Iako je ova ekipa odrasla zajedno, poznajemo se voema dobro i više od 10 godina igramo zajedno, ipak ovi momenti su za nas mnogo bitni, ono što će nam dati kvalitet više u Zagrebu. Utakmice na Evropa kupu ne bih komentarisao jer tu su zaista osam najboljih ekipa u Evropi i koji god meč da budemo igrali biće prava prilika da vidimo gde smo u odnosu na primenu novih pravila. Za sve nas je to velika nepoznanica. Nismo imali ni vremena, ni prilike da se upoznamo sa novim pravilima jer pitanje je šta će biti primenjivo od svega toga. Od onoga što nam je Dejan saopštio pre nekoliko dana i dalje nam je to na neki način strano telo, ali bićemo u prilici da vidimo kako su se ostale ekipe prilagodile. Možda nešto vidimo i od njih, pa kako to uvek biva i u sportu i u drguim sferama, uspemo sve to da nadogradimo. Očekivanja ne bih mnogo komentarisao, najvažnije je da smo zajedno i da provedemo što više sati u bazenu, da bismo se uigrali", rekao je Filipović.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Španije, a ako prodje sledi duel sa pobednikom utakmice izmedju Grčke i Hrvatske.

Ne propustite