Regionalna liga se nastavlja uz povećane mere bezbednosti

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.02.2019.
19:09
Izvor: Sportske.net

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić potpisao je dopis sa posebnim uputstvima koja se imaju primenjivati u nastavku Regionalne lige.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Srpski klubovi, sudije i delegati dobili su u sredu dopis iz Vaterpolo saveza Srbije koji je potpisao predsednik te organizacije Viktor Jelenić.

U dopisu koji je dostavljen klubovima i pojedincima koji učestvuju u Regionalnoj vaterpolo ligi, a nakon nemilog događaja u Splitu, predsednik je izdao uputstva koja se moraju poštovati u nastavku takmičenja.

"Želimo da podsetimo sve klubove, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u našoj zemlji i gostovanja stranih klubova, da su dužni da prijave događaj Ministarstvu unutrašnjih poslova i angažuju licenciranu agenciju za obezbeđenje u skladu sa zakonom, sa povećanim merama bezbednosti", navodi se u dopisu.

Slične mere biće sprovođene i u situacijama kada srpski klubovi odlaze na gostovanja van granica naše zemlje.

"Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvo, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja", dodaje se u dopisu.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije skrenuo je pažnju srpskim klubovima da vode računa o ponašanju svojih igrača, te da se spreče bilo kakve provokacije koje bi mogle da dovedu do novih incidenata.

"Ono što želimo da istaknemo i da skrenemo pažnju svim klubovima i njihovim stručnim štabovima, posebno trenerima, da prilikom gostovanja u inostranstvu, pre svega Republici Hrvatskoj, obrate pažnju na ponašanje svih svojih članova delegacije, a naročito pri putovanju mlađih kategorija i da ne dopuste da se dogode bilo kakve provokacije sa naše strane koje bi mogle da prouzrokuju negativne posledice", rečeno je u dopisu.

Vaterpolo savez Srbije zatražio je od svih klubova, sudija i delegata da se potrude da se događaji poput onog u Splitu više nikada ne ponove.

Podsećamo da su nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi do daljnjeg odloženi mečevi crveno-belih sa splitskim klubovima, ali je na sednici Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige donet zaključak da je u interesu svih klubova da se takmičenje nastavi.

Ne propustite