Radnički - Stigao hrvatski tandem i Edi Alijagić

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.09.2015.
17:48
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolo klub Radnički nastavio je sa jačanjem svojih redova uoči početka nove sezone. Nakon Denisa Šefika i dvojice prvotimaca Vojvodine u redove kragujevačkog prvoligaša stigao je hrvatski tandem Blažević - Martinić i mladi Edi Alijagić.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Nova sezona za vaterpoliste Radničkog iz Kragujevca samo što nije počela, a kako sada stoje stvari trener Uroš Stevanović imaće na raspolaganju izuzetno kvalitetan tim uslove u kojima bitišu srpski klubovi.

Najzvučnije pojačanje Radničkog biće Denis Šefik koji je ugovor potpisao pre tačno mesec dana, a nakon njega je u klub stigao i dvojac novosadske Vojvodine koji čine Đorđe Lekić i Lazar Dobožanov.

Četvrto pojačanje kragujevačkog Radničkog biće Edi Alijagić (23) koji je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi a nastupao je još za Singidunum i Stari grad.

"Odlučio sam da dođem u Radnički zbog regionalne lige, velikog broja utakmica i ambicija da se osvoje domaća takmičenja. Verujem da ću dosta napredovati, jer se ovde dobro radi, pod vođstvom Uroša Stevanovića koji je odličan trener" rekao je Alijagić po dolasku u Kragujevac.

Edi Alijagic
Foto: vkradnicki.com

Pored Edija Alijagića Radnički je ove nedelje angažovao i hrvatski dvojac koji čine Nino Blažević (23) i Marko Martinić (25). Prvonavedeni vaterpolista igra na poziciji beka, ponikao je u Jugu iz rodnog Dubrovnika, a prethodnu sezonu proveo je u kikindskom ŽAK-u.

"Radnički sam prvenstveno odabrao zbog Regionalne lige i Lige šampiona, jer su to odlične prilike za napredak i dokazivanje. Nemamo neki imperativ, ali očekujem dosta pobeda. Nadam se da ćemo u domaćem šampionatu igrati finale sa Partizanom i daćemo sve od sebe da to učinimo" kazao je Blažević.

Nino Blazevic
Foto: vkradnicki.com

Zagrepčanin Marko Martinić ponikao je mu Mladosti a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske. U seniorskoj konkurenciji nastupao je za selekciju Makedonije na OI u Londonu gde je na osam utakmica postigao devet golova.

Marko Martinic
Foto: vkradnicki.com

"Dolazak u klub kakav je Radnički za mene je veliki izazov, pogotovo što se u Srbiji, uz Hrvatsku, svakako igra najjači vaterpolo. Ekipa je mlada, ali s obzirom na raspored utakmica, mislim da imamo vremena da se pripremimo i ne sumnjam da ćemo biti spremni" zaključio je Martinić.

Novajlije će priliku da debituju za novi klub imati na turniru druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, od 18. do. 20. septembra, u nemačkom Hanoveru, gde će Kragujevčani odmeriti snage sa istoimenim domaćinom, mađarskim Solnokom i crnogorskom Budvom.

Ne propustite