Radnički - Sjajna uvertira za spektakl u Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.01.2015.
20:48
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog su pobedom ušli u 2015. godinu. Večeras su bili ubedljivi protiv Jadrana iz Splita u Triglav ligi, a sada ih očekuje spektakularni duel sa Barselonetom u Ligi šampiona. Biće to svojevrsna repriza prošlogodišnje borbe z

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U prvoj utakmici u novoj godini vaterpolisti Radničkog očekivano lako izašli su na kraj sa splitskim Jadranom, na svom bazenu, u 11. kolu regionalne Triglav vaterpolo lige – 10:5.

Splićani su prvi došli do vođstva pogotkom Milardovića sa igračem više, ali su Kragujevčani odmah uzvratili. Najpre je kapiten Ćirić izjednačio, a nadovezali su se Vrlić i Dedović sa dva gola, pa su domaći na prvi predah otišli sa vođstvom 4:1.

Međutim, Radnički je stao u drugoj četvrtini, što su Splićani iskoristili i do poluvremena prišli na „minus jedan“ – 4:3.

Ipak, po povratku sa odmora domaći su ubrzo postavili stvari na svoje mesto, pa su u poslednju deonicu ušli sa pet golova „viška“ – 8:3.

Do kraja susreta Šumadinci su samo održavali stečenu prednost.

Najefikasniji bio je Nikola Dedović sa četiri gola, dok je Josip Vrlić dodao jedan manje.

Ovom pobedom Radnički je napravio lepu uvertiru za duel trećeg kola Lige šampiona sa španskom Barselonetom, koji je na programu u sredu, od 16.30 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“. Ulaznice za taj meč su u prodaji, po ceni od 200 dinara.

Radnički – Jadran 10:5 (4:1, 0:2, 4:0, 2:2)

RADNIČKI: Živojinović, Trajković 1, B. Popović, Marković, Joksimović, Vrlić 3, Ćirić 1, Bogdanović, Vuksanović 1, Dedović 4, Prekogačić, Živadinović, S. Popović, Toholj.

JADRAN: Bratin, Kaleb, Bušelić, Vranješ 2, Divković, Santini, Tonković, Milardović 1, Buzdovačić, Brlečić 1, Strujić, Perić 1

Ne propustite