Radnički dobio rivale u kvalifikacijama za LŠ

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.09.2015.
14:43
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog saznali su danas imena rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Radnički iz Kragujevca, danas je, na žrebu u Nionu, dobio protivnike u drugoj rundi – mađarski Solnok, nemački Hanover i crnogorsku Budvu.

Uz favorizovane Mađare, Kragujevčani će najveću bitku za jedno od prva dva mesta u grupi E, koja vode u poslednju fazu kvalifikacija, vojevati sa domaćim Hanoverom.

Solnok, baš kao i Radnički, započinje takmičenje iz drugog kruga, dok je Hanover bio prvi u grupi, ispred mađarskog OSC-a, Marselja i gruzijske Lokomotive, a Budva treća, uz pobedu nad Valetom sa Malte, remi sa rumunskom Oradeom i poraz od Verone.

Oba učešća u kvalifikacijama Šumadinci su okončali uspešno, u prvoj sezoni stigli čak do titule vicešampiona Evrope, a u prošloj stali u ligaškom delu.

Zanimljivo da su prošle godine, u istoj fazi, napravili senzaciju, nadigravši apsolutno favorizovani Solnok, a u prošlosti nisu imali problema sa Hanoverom i Budvom.

Međutim, ove sezone su još više podmladili sastav, pa ostaje da se vidi koji su im krajnji dometi.

U grupi D, atinski Vuljagmeni ugostiće italijansku Brešu, OSC i francuski Monpelje, a riječko Primorje je u grupi F domaćin nemačkom Duizburgu, ruskom Spartak Volgogradu i Marselju, dok u grupi G španski Sabadelj, rumunska Oradea i Jadran iz Herceg Novog idu na noge italijanskom Sport Menadžmentu iz Verone.

Direktni učesnici Lige šampiona su:

Grupa A: Barseloneta (Španija), Eger (Mađarska), Olimpijakos (Grčka) i Špandau (Nemačka).

Grupa B:
Pro Reko (Italija), Partizan (Srbija), Jug CO (Hrvatska) i Galatasaraj (Turska).

Ne propustite