Put do zlata kreće od Hrvata! (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
11:50
Izvor: Sportske.net

Regionalnim i evropskim derbijem koji će selekcije Srbije i Hrvatske večeras odigrati u beogradskoj "KombankAreni" zvanično će početi 32. Evropsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce.

belgrade2016.rs
belgrade2016.rs

Povezane vesti

Beograd će u naredne dve nedelje ugostiti najbolje evropske vaterpolo selekcije pošto će "KombankArena" biti poprište odigravanja mečeva u okviru Evropskog šampionata za dame i gospodu.

Srbija i njena prestonica imaće tu čast da budu domaćini 32. po redu Evropskog prvenstva za vaterpoliste i to u dvorani, što će po mnogo čemu takmičenje učiniti posebnim.

Verujemo da ste već upoznati sa time da je u najvećoj dvorani na Balkanu postavljen montažni bazen i da na Evropskom prvenstvu u Beogradu biti ispisane nove stranice vaterpolo istorije.

Prvi takmičarski dan započeo je pobedom Španije nad Slovačkom rezultatom 13:4 ali će Evropsko prvenstvo zvanično biti otvoreno pred večerašnji duel Srbije i Hrvatske koji počinje u 20.30 uz direktan prenos na prvom kanalu Radio-televizije Srbije.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić svečano će otvoriti Evropsko prvenstvo, najveće u istoriji, s obzirom na to da učestvuje 16 muških i 12 ženskih selekcija.

Kompletan raspored takmičenja OVDE!

Srbija je u ženskoj konkurenciji samo jedan od učesnika koji nema velike šanse za dobar plasman ali bi našim vaterpolo reprezentativkama trebalo pružiti podršku iako igraju u ekstremno teškoj grupi sa ekipama kakve su Španija, Italija i Nemačka.

Sa druge strane, aktuelni svetski prvaci i osvajači Svetske lige, predstavljaju prvog favorita za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Vaterpolo reprezentativci Srbije imaće priliku da pred 12.000 navijača osete fudbalsku atmosferu što će biti još jedan od aduta pulena Dejana Savića, zvanično najboljeg trenera na svetu.

Srbija će igrati u grupi "B" protiv selekcija Hrvatske, Francuske i Malte a prvi rival "Delfina" biće stara mušterija koju su izabranici Dejana Savića tukli u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju i borbi za titulu u Svetskoj ligi.

Hrvatska je u Beograd došla bez dvojice standardnih reprezentativaca Petra Muslima i Paula Obradovića ali će i pored toga biti jedan od pretendenata na pobedničko postolje.

Recimo da će vaterpolo selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke u Beogradu igrati bez velikog opterećenja jer su obezbedile olimpijske vize, a u srpskoj prestonici se deli jedna karta za Rio de Žaneiro.

Srpskim vaterpolistkinjama i vaterpolistima želimo mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu uz nadu da će nas "Delfini" obradovati još jednom zlatnom medaljom.

 Grupa A
 Grupa B
 Grupa C
 Grupa D
 Crna Gora
 Srbija  Italija  Mađarska
 Španija  Hrvatska  Nemačka  Grčka
 Slovačka  Francuska  Rumunija  Rusija
 Holandija  Malta  Gruzija  Turska

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula
Sunday, 10.01.2016
22:29

A ovi Hrvati sve LUkici,Jokici,stvarno sve Hrvati,e pa komsije volimkad vas ovako javno ponizavamo,ne na nacin neljudski kao vi nas pre 20god,nego ovako javno,ali ljudski i sportski

avatar
Аполо
Sunday, 10.01.2016
13:56

Ајмо браћо до победе и новог злата!

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
12:54

ЖИВЕЛА СРБИЈА!