Prlainovićeva lekcija o nacionalizmu, mnogi bi trebalo da se zamisle!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.07.2019.
12:23
Izvor: Sportske.net, index.hr

Ovo Svetsko prvenstvo proteklo je bez njega u našem nacionalnom timu, ali svojom najnovijom izjavom Andrija Prlainović je ponovo privukao veliku pažnju.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije u podmlađenom sastavu je nastupila na Svetskom prvenstvu u Kvangdžou, nije uspela da se plasira u polufinale, ali Andrija Prlainović nije zabrinut i u intervjuu za hrvatski ''Index'' naglasio je da je selektor Savić napravio dobar potez što je posle trijumfa u Svetskoj ligi odlučio da poštedi napora u Južnoj Koreji većinu dugogodišnjih reprezentativaca.

''U grupi smo igrali odlično, a u četvrtfinalu je Španija bila bolja i jača. Nije to ništa neobično, ova reprezentacija Srbije je imala znatno manje vremena za pripreme od ostalih ekipa na turniru. Ova ekipa je formirana praktično nakon završetka Svjetske lige, pre manje od mesec dana. Najvažnije je imati strpljenja, a uveren sam da će Srbija i nakon Tokija imati moćnu reprezentaciju. To je ovaj turnir i potvrdio'', naglasio je Prlainović.

Govorio je potom i o dugogodišnjem rivalstvu vaterpolo reprezentacija Srbije i Hrvatske, nezaboravnim mečevima u borbama za medalje, a na konstataciju novinara da su selektori Savić i Tucak u odličnim odnosima i da bi to trebalo da bude sasvim normalno, Prlainović se nadovezao pravom lekcijom o nacionalizmu.

''Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno obavljati ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod.

Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta ponuditi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno.

Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima u svetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati. Naš jedini interes je sport, a s Hrvatskom imamo fantastično sportsko rivalstvo i na to sam ponosan'', istakao je Prlainović.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 25.07.2019
15:21
avatar
REVØLT
Thursday, 25.07.2019
14:10

Inteligentan momak, uvek je to i bio.

avatar
adidas forever
Thursday, 25.07.2019
13:59

U suštini nebitna izjava jer oni (vaterpolisti i treneri obe reprezentacije) upravo to govore u svim bazenima i van njih. Koliko god su se mediji i političari trudili u nekom periodu (sada su već polako odustali) da ih ubace u tu priču nacionalizma, toliko nisu uspevali, jer se u vaterpolu radi o pravim sportistima (i to vrhunskim) na obe strane, a to podrazumeva pored vrhunskih mečeva i upravo ovo.

avatar
Stevan Sremac
Thursday, 25.07.2019
13:12

Bravo majstore, sada si pokazao kakav si ne samo kao sportska vec I ljudska velicina.