Prlainović će navijati za Mađare, pribojava se raspada sistema u Srbiji...

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.01.2020.
13:31
Izvor: Sportske.net

Andrija Prlainović smatra da je Srbija morala bolje u drugom poluvremenu protiv Španaca.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Srbija je nesrećno ispala od Španije nakon boljeg izvođenja peteraca, ali jedan od najboljih vaterpolista naše reprezentacije i sveta Andrija Prlainović kaže da ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi prošli dalje.

"U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti. Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bili bolji. U najmanju ruku bili smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu da priznam da su bili bolji. Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali rivali. Želim im svu sreću", kaže Prlainović za hrvatski "Indeks".

Za koga će navijati nakon što je ispala Srbija? Nije imao preteranu dilemu.

"Uvek navijam za Mađarsku kada Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Najpre, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju", rekao je Andrija Prlainović.

Što se tiče srpskog vaterpola, smatra da nije dobra situacija. Napomenuo je situaciju u Partizanu koji treba da bude ključ uspeha srpskog vaterpola.  

"Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta situacija je glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me šta će biti nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024", rekao je Prlainović.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 25.01.2020
11:39

Ne propada Partizan sam od sebe nego ga država i savez uništavaju. Prvo mu zabranjeni sponzori, pa mu oduzeti sponzori, zatim oduzet bazen, a sada su na silu promenili Skupštinu da bi postavili svoje ljude u upravi kako bi Partizanu rasturili tim besmislenim ispisnicama tj. kako bi oduzeli igrače.

avatar
Ars Lalateli
Friday, 24.01.2020
16:47
avatar
2012/2013-2019/2020
Friday, 24.01.2020
16:02

Dobar je Prlain, pomagao je Partizanu iako mnogi ne znaju za to.

avatar
berberin
Friday, 24.01.2020
16:01

On koji je rodjen u Crnoj Gori!

avatar
sasha mufc
Friday, 24.01.2020
15:06

Ne znam kako bih opisao ovo...

avatar
nenadnenad1234
Friday, 24.01.2020
17:31

Ovo ti je za onu emisiju "Ja imam talenat".
Jel stvarno treba imati talenta da uspes da uradis ovo.
Da u sportu gde smo 30+ godina dominirali, gde isti tolki period nije vladala negativna atmosfera, ti uspes da je stvoris i rezultat je da prvi put posle 37 godina, ako se ne varam, mi na dva uzastopna velika takmicenja ostajemo bez medalje, ne bez medalja, vec bez polufinala.
Bravo Jelenicu.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 24.01.2020
14:41

Bravo Jelenicu uspeo si ono sto niko nije.
Da napravis negativnu atmosferu u domacem vaterpolu. Za to stvarno imati "talenta".