Predsednik LEN: ''Da pokažemo svetu da je vaterpolo jak sport''

 • Autor: Beta

 • 09. januar 2016.

 • 15:30

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik LEN-a Paolo Bareli rekao je danas u Beogradu da Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje počinje u nedelju, celom svetu treba da pokaže koliko je to dobar i jak sport.

Predsednik LEN: ''Da pokažemo svetu da je vaterpolo jak sport''
"Ono što će krasiti ovaj šampionat je fer borba, mnogo energije i truda. Treba da pokažemo svetu koliko je vaterpolo dobar i jak sport", rekao je Bareli novinarima u beogradskoj Areni, gde će biti održano prvenstvo.

Evropsko prvenstvo trajaće do 23. januara.

"Treba zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji, predsedniku Vlade Srbije, svim ministrima, a posebno jednom, znate na koga mislim. Orgoman entuzijazam i energija su uloženi u organizaciju", rekao je Bareli.

Bareli je istakao da je predstojeće Evropsko prvenstvo - prvenstvo rekorda.

On je naveo da se prvi put u istoriji dešava da se Evropsko prvenstvo održava u dvorani u kojoj su postavljeni montažni bazeni.

"Videli smo fenomenalnu Arenu. Videli smo orgomne napore koji su doveli do toga da se prvi put u istorji LEN-a dešava da su dva montažna bazena postavljena u jednu arenu sa ciljem da prvenstvo može da prati i više od 11.000 ljudi. To je čudo i mi se ponosimo tim", rekao je Bareli.

On je, na kraju, podsetio da će šampionat u Beogradu biti i najveći do sada, jer će učestvovati 28 reprezentacija.

"Takmičenja počinju sutra, predstoji nam jedino da poželimo svima mnogo sreće", naveo je Bareli.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku LEN-a na tome što je Srbija po drugi put domaćin Evropskog prvenstva.

"Gospodine Bareli, hvala vam što ste nam dodelili organizaciju prvenstva. Mi ćemo se truditi da to poverenje opravdamo. Bićemo dobri domačini, u to budite sigurni. Želimo da se osećate u Srbiji kao u svojoj kući", rekao je Krivokapić.

On je kazao da je VSS uradio ogroman posao kako bi ovo prvenstvo bilo dobro organizavano.

"Imali smo ogromnu pomoć predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, svih ministara, posebno ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i, naravno, gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Nadam se da će ovo prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada, a znate da je najveće do sada", rekao je predsednik VSS.

Direktor preduzeća "EP - vaterpolo 2016" Darko Udovičić poželeo je svim učesnicima dobar plasman.

"Siguran sam da ćemo do 23. januara pokazati svima u svetu da vaterpolo sport ima svetlu budućnost", rekao je Udovičić.

Na Evropskom prvenstvu u Beogradu od 10. do 23. januara učestvovaće 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Pobednici u obe konkurencije izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, s tim da su muške selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke već izborili plasman na Igre.

Prvo EP organizovano je pre tačno 90 godina, a poslednji put šampionat Evrope je održan van plivačkih centara 1995. godine, kada je u Beču održano na fudbalskom stadionu.

EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takodje, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari