Potcenjivačka poruka iz Hrvatske! ''Delfini'', spremite im odgovor!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2017.
13:34
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Prosto neverovatno šta je izjavio selektor reprezentacije Hrvatske, inače do sada veoma korektan u odnosima sa našim nacionalnim timom.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Jedan jedini, minimalni poraz (12:11) na velikim takmičenjima, posle godina nezapamćene dominacije, bio je povod da selektor reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak počne potcenjivački da se odnosi prema reprezentaciji Srbije, aktuelnom evropskom i olimpijskom šampionu.

Podsetimo, letos je ovaj fenomenalni niz srpskih ''Delfina'' prekinula upravo selekcija Hrvatske, pod vođstvom Tucaka, u polufinalu Svetskog prvenstva. Hrvati su potom osvojili titulu prvaka sveta, naši su se zadovoljili bronzom i nikakvih razloga potom nije bilo za bilo kakve tenzije.

Hrvatima su upućene čestitke za taj trijumf, uz želju za revanš u narednom susretu.

I ništa tu ne bi bilo spektakularno, da se sinoć na portalu hrvatskog ''Jutarnjeg lista'' nije pojavila provokativna poruka selektora njihovog nacionalng tima:

''Srbi ne da nisu bauk, nego mi njih možemo pobediti kad god to želimo''.

Screenshot: jutarnji.hr
naslov
--
Kao što vidite, to je i naslov intervjua sa najboljim trenerom u 2017. godini i jasno, Tucak je ovim izazvao brojne reakcije.

Uz to, Tucak smatra i da je Hrvatska zaslužila i mnogo bolje rezultate u mečevima sa reprezentacijom Srbije i onda kada je ubedljivo gubila?!

''Govorio sam tada, a tako mislim i sada, one utakmice koje smo od Srba gubili u Kazanju, u Riju, u Beogradu, bile su pune detalja koji su mogli odvesti utakmicu u sasvim drukčijem smeru. Olimpijsko finale u Riju je moglo otići na...

Znam da je to suludo govoriti kada izgubiš 11:6, ali zaista je moglo biti dosta drukčije.

U redu, ne bi mi možda dobili jer u tom trenutku još nismo zaslužili, ali nije trebalo onako izgledati. Samo što u onom trenutku mi nismo toliko verovali. U sebe! Danas je drukčije. Biće još puno utakmica sa Srbijom, od kojih će jedna otići na njihovu, jedna na našu stranu, ali igrači i ja smo potpuno sigurni da Srbi ne da nisu bauk, nego mi njih možemo pobediti kad god to želimo!'',
poručio je Tucak.

Posle svega, pitamo se šta je Dejan Savić, na primer, trebalo da izjavljuje tokom dugogodišnje dominacije i nad Hrvatskom i nad svim ostalim reprezentacijama na svetu...

Naši vaterpolisti su uvek najbolje odgovore davali u bazenu i ne sumnjamo da će tako biti i ubuduće. A ova poruka iz Hrvatske neka im bude samo dodatni podstrek za nove pobede i trofeje.

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 28.11.2017
16:08

Хрватска посла, после једног освојеног великог такмичења мисле да могу да љубе небо ! И до сад им се препотенција обијала о главу, биће тако колико већ наредне године !!!

avatar
Tuesday, 28.11.2017
19:40

Cini se da vase komsije i dalje vuku posledice iz WW2. Sto je za opstanak mira alarmantno. Da je samo prepotencija u pitanju, bilo bi dobro. Takve reke se daju preusmeriti. Ovo je ideologija koja je ukorenjena do dusevne srzi. Sport je samo ventil....

avatar
zdenkomen
Tuesday, 28.11.2017
15:18

Kao što sam napisao com. za košarku, isto važi i za vaterpolo. Nije bitno osvojiti nešto na velikim takmičenjima, poimanje uspeha u sportu je pobediti Srbiju. Jedino to je važno za tamošnji politički establišment i uvlakačko rukovodstvo sportskih saveza. Na tome grade pozicije za opstanak i neki poen na javnoj sceni. Okanite se komšije ćoravog posla, bavite se sportom a ne stvaranjem negativne energije u mladim naraštajima. Zar nije jednostavna logika i matematika, neko uvek mora da pobedi a neko da izgubi? Uglavnom se rezultat zna, zar ne?

avatar
Tuesday, 28.11.2017
14:52

Hahaha jednom su nas pobedili za 10 godina i već misle da su uhvatili Boga za mu*a. Kompleksi su čudo!

avatar
Tuesday, 28.11.2017
14:47

Tesko vama sa ovakvim komsijama i prijateljima. Neprijatelji vam nisu potrebni. I vi ste toga svesni. Nisu svesni svoje nesvesti.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
18:44

Odakle ti pomisao da oni mogu da budu nasi prijatelji?

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 29.11.2017
20:32
avatar
Wednesday, 29.11.2017
13:25

Takva pomisao se izrodila iz vase polazne tacke. Sto oni, neminovno, ne prihvataju. A to opet govori daleko vise o njima. Sve najbolje.

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
14:38

Ono kad bi kroasan da bude burek:-D Moj odgovor su Kranj, Kazanj i Rio i objedinjene sve moguce titule u jednom trenutku, ne treba vise od toga...

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
14:37

Ono kad bi kroasan da bude burek:-D Moj odgovor su Kranj, Kazanj i Rio.