Postavljamo standarde, pomeramo granice!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.10.2015.
18:12
Izvor: Beta

Predsednik preduzeća "EP vaterpolo 2016" Darko Udovičić rekao je danas da će Beograd na predstojećem Evropskom prvenstvu u organizacionom smislu pomeriti granice kada su u pitanju vaterpolo takmičenja i dodao da osvajanje treće uzastopne zlatne medalje ne

BETA/BETAPHOTO/WIND SPORT/DR
BETA/BETAPHOTO/WIND SPORT/DR

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara naredne godine u Beogradu. Za tu priliku u Beogradskoj areni će biti montirana dva bazena.

"Prvi put u istoriji vaterpola na jednom takmičenju učestvovaće ukupno 28 ekipa, 16 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. U Areni će biti montirana dva bazena, početak montaže zakazan je za 27. decembar, a završetak za 4. januar.

Za oba bazena biće potrebno po 1.500 kubika vode i punjenje bazena trajaće 36 sati, ali sve će biti spremno do 8. januara kada će naša selekcija održati prvi trening"
,
rekao je Udovičić.

"Kapacitet Arene će biti oko 12.000 mesta i ukoliko tribine budu pune Beograd će i po broju gledalaca oboriti rekord i upisati se u istoriju evropskih prvenstava. Nadam se da će taj rekord biti oboren već u prvom meču naše selekcije protiv Hrvatske", dodao je on.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatne medalje na poslednja dva Evropska prvenstva, a na Evropskom prvenstvu u Beogradu igraće u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom.

"Biće nam potrebna podrška publike i naših navijača. Sve naznake govore da će organizacija biti na vrhunskom novou. Organizacioni nivo treba da isprati i rezultat, a vaterpolo reprezentacija Srbije uvek teži ka samom vrhu. Biće veoma teško napraviti kontinuitet, ali osvajanje treće uzastopne zlatne medalje ne može da bude opterećenje", rekao je Udovičić.

On je dodao da organizatori turnira očekuju da će Beogradska arena biti puna i da će utakmica protiv Hrvatske na otvaranju biti vrhunski spektakl.

"S obzirom da smo već obezbedili plasman na Olimpijske igre 2016. godine, ovo Evropsko prvenstvo predstavljaće poslednji stepenik ka našem cilju u Rio de Žaneiru koji je svima poznat. Sve ljubitelje vatrepola pozivam da nas bodre, ali ne samo nas već i žensku reprezentaciju kojoj će podrška biti potrebnija", rekao je Udovičić.

Ne propustite