Partizan odgovorio ''sportskim (ne)prijateljima'': ''Šta je bilo sa pravom Zvezdom?''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.02.2017.
18:13
Izvor: Sportske.net, waterpolopartizan.rs

Partizan danas reagovao na najnovije saopštenje iz Crvene zvezde, koje je, kako su sami danas priznali, ''šokiralo'' crno-bele. Ipak, Zvezdi nisu ostali dužni...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nažalost, i u našem najtrrofejnijem sportu ovih dana svedoci smo sve žešćih polemika na relaciji Crvena zvezda - Partizan, ali su crno-beli svojim današnjim saopštenjem poručili da stavljaju tačku na dalje rasprave sa, kako su ih nazvali ''sportskim (ne)prijateljima''.

Današnje Partizanovo obraćanje javnosti je reakcija na optužbe iz Zvezde od pre dva dana, a mi ga, kao i Zvezdino u subotu, prenosimo u celini.

''VK Partizan, najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji, šokiran je saopštenjem iz kluba naših sportskih (ne)prijatelja. Do vašeg saopštenja smo verovali da smo samo sportski rivali. Retorika VK Crvena zvezda je prizemna i maliciozna, te stoga VK Partizan ne želi bilo kakvu polemiku tog tipa, jer na ovo saopštenje gledamo kao na pokušaj uvlačenja jedne svetske vaterpolo institucije, kao što je Vaterpolo klub Partizan, u priču pokušaja dobijanja medijske pažnje od jednog nedefinisanog i neorganizovanog kluba koji po svojim rezultatima i radu tu pažnju i ne zaslužuje!


Ovako netačna i maliciozna saopštenja nanose štetu vaterpolo sportu u borbi za preživljavanje. Apsolutno je netačan, zlonameran i krajnje neodgovoran pokušaj da se kroz jedno saopštenje provuče nerad, neznanje i nesposobnost u vođenju prethodne i ove nove Zvezde, a isto pripiše VK Partizan.

VK Partizan samo ukazuje na generalno loše stanje u vaterpolo sportu i pokušavamo da nađemo rešenja jer sve što govorimo i radimo je, uvereni smo, u interesu svih vaterpolo klubova u Srbiji. (U prethodnim godinama pozajmljivali smo naše igrače, imali zajedničke treninge, ustupali termine za treninge i utakmice.)

Zašto vi sportski radnici iz Zvezde to ne radite, ne ukazujete na problem i ne borite se za vaš klub i naš sport u celini?

To znate samo vi, jer svakome u Srbiji je jasno da svoju nesposobnost prikrivate destrukcijom. Verujemo da je to potpuno jasno  armiji Zvezdinih navijača.

Dok smo mi decenijama unazad pravili sistem, osvajali trofeje, stvarali nosioce najviših sportskih i društvenih priznanja, ko je vas sprečavao u tome?

Kada smo bili pred gašenjem u prvim godinama ovog veka, mi nismo obrisali naš klub i trofeje već se sa tim dugovima borimo i danas!  Ko je vas sprečavao u tome?

Lokomotiva, kolika god da je uzbrdica i dalje vuče vagon srpskog vaterpola u kome su u 2016. godini u reprezentativnoj seniorskoj konkurenciji imali Nikolu Jakšića, osvajača zlatne olimpijske medalje, u generaciji 1997. godište na EP u Holandiji (zlatna medalja), bila su desetorica igrača VK Partizan, na SP u  Podgorici za 1998. godište, bila su osmorica igrača VK Partizan.

I ove godine učestvujemo u Ligi šampiona sa najmlađom ekipom u Evropi a osvojili smo i  novi pehar Kupa Srbije za sezonu 2016/17, i to u direktnom duelu sa našim sportskim (ne)prijateljima iz kluba koji samo nosi Zvezdino ime!

I ovde se sa vama priča završava! Mi ćemo naš sistem i decu sačuvati, stvorićemo nove reprezentativce, osvojiti nove trofeje! Naše račune smo Partizanovoj javnosti kao i Srbiji položili, i podršku da nastavimo da se borimo imamo! A vama kolege to tek predstoji, nama ništa ne treba da objašnjavate, ima kome treba da objasnite gde su trofeji, igrači, šta je bilo sa pravim Vaterpolo klubom Crvena zvezda!?'', navodi se u saopštenju VK Partizan.

Ne propustite

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ponosni Vuk
Tuesday, 14.02.2017
08:00

Pustili ste menicu i ugasili je. Niko ne spori da je Partizan stvorio mnoge asove. Šta nije tačno što je navedeno u Zvezdinom saopoštenju. Ništa od tuga Partizan nije niti može da ospori.

avatar
neophyte
Tuesday, 14.02.2017
04:05

ne mogu vise ovo da citam.

avatar
NEMANJAAA
Tuesday, 14.02.2017
00:04

ciganska posla

avatar
Sasa1969
Monday, 13.02.2017
22:41

Licno mislim da niko nije trebao iz VK Partizan da odgovara na njihovo saopstenje, koga briga sta likovi iz zvezdane pricaju. Nek trube sta god hoce, ko ih sisa, mi treba sebe da gledamo, za nas da se brinemo, a oni mogu i na mesec. Neka budu prvaci u svim sportovima, mada tesko, neka budu prvaci i univerzuma, ja sam GROBAR od rodjenja, navijam i volim svoj klub beskrajno, oni me ne interesuju, totalno nebitni u mom zivotu, da li oni u necemu pobedjivali, gubili, ja sam totalno ravnodusan, a sta ko od njihovih navijaca lupeta ovde, ma eto necu moci da spavam, price nebitnih likova me ne doticu, a busanje u grudi ko je veci navijac, to obesite macku o rep

avatar
TIŠINA TAMO
Monday, 13.02.2017
22:31

Ja nemam komentar na gluposti , koji napadaju najbolje na svetu

avatar
Kilavi Milojko
Monday, 13.02.2017
22:04

Ајмо даље са спиновањем. Ниједно питање, постављено пре два дана, ниједна примедба или критика, није нити једним аргументом оповргнута или демантована. Класични спин доктори, оптужиш их за једну ствар, они је уопште више не помињу, већ ударају у празну шерпу још празнијих вишедеценијских стереотипа. Ови назови Звездаши, који се као нешто извињавају, немојте више, јер сте тотално неупућени у закулисне игре српског спорта.

avatar
MilošPB
Monday, 13.02.2017
23:32

Nisu to zvezdaši, već ovi sa hiljadu naloga.

avatar
brekbaCh
Tuesday, 14.02.2017
01:56

Zasto bi se najtrofejniji svetski klub, krem vaterpola decenijama unazad, pravdao nekim skorojevicima ? Gospoda, ne razumes ti to.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 13.02.2017
21:34
avatar
Partibrejker
Monday, 13.02.2017
21:17

Pekoviću čitaj i uci kako se pišu saopštenja.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 13.02.2017
21:08

Bolje da niste ni odgovarali nego sto ste im posle dva dana ovako uzvratili...

avatar
brekbaCh
Tuesday, 14.02.2017
01:54

Najtrofejniji klub na svetu, zasto bi se spustao na nivo izmisljenog kluba stvorenog pre par godina ? Taman posla, ovo je sasvim dovoljno. Dostojanstveno i gospodski su im pokazali gde su.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
16:00

Sve to stoji, ali cinjenica je i da se nisu dotakli nekih tema, a trebali su kad su vec resili da ne odgovore kao Milan Iskrin.

avatar
zg partizan igokea
Monday, 13.02.2017
20:26

Klasicno spinovanje. A kako to da nisu dali nikakav odgovor na kako su bili privilegovani, kako su DOBILI drzavni bazen da bi isti naplacivali drugim klubovima itd. Sramota. Kakav crni sistem. Imali ste takav sistem da ko je hteo u reprezentaciju, morao je prvo da igra za partizan. Da ko je hteo da trenira u drzanom bazenu, morao je vama zakup da placa. To je vas sistem.

avatar
paok
Monday, 13.02.2017
20:37

Pa jel se niste ugasili mozda. Poznati ste po tome da se gasite i palite kako vam se prohte. Kako to da moras doci u Partizan da bi isao u rep. Nisam bas siguran, pogledaj ko je sve igrao kod nas pa napravio velike karijere. Da je tako kao sto kazes niko ne bi otisao napolje, jer ne bi valjali.

avatar
Marko NBG
Monday, 13.02.2017
21:18

Od kad to vas toliko interesuje i boli vaterpolo?Od sezone kada ste sa upumpanom lovom uzeli LŠ,a iste ste obzirom na sastav mogli da se zovete i VK Partizan.Kakvu vi bre tradiciju imate u ovom sportu?U SFRJ ste ispadali svake godine u drugu ligu pa kroz letnju ligu uz pozajmljene klince iz Partizana vraćali u prvu.I od kad se raspala država uvek smo vam pozajmljivali igrače kad god je bila frka da se vi ne ugasite.
Razmišljali bre FINA da vam dozvoli da igrate sa šlaufovima i "mišićima" da se ne podavite...!

avatar
Sporske me ugasile
Monday, 13.02.2017
20:17

Zvezdasi naravno nece priznati da je ovo tacno ali bez obzira na to i sami znaju da je ovo istina

avatar
Povratak kralja
Monday, 13.02.2017
19:50

Kako god se sada zvali obrukali su se onim saopštenjem za sva vremena napadom na klub koji je izvor najboljeg što vaterpolo ima u svetu više od cenenije, a decenijama u samom vrhu svetskog vaterpola i sve to ničim izazvani, štaviše treba da se zahvale Partizanu što postoje i što imaju titulu prvaka Evrope. Saopštenje je preplavljeno mržnjom i zavišću na sve što Partizan jeste, a što oni nisu. S druge strane Partizan im je pozajmio igrače da se ne bi ugasili nakon što su u dve godine spiskali sve pare jer su sa jednom od najskupljih timova na svetu jedne godine bili prvaci Evrope, a sledeće ispali u kvalifikacijama za LŠ od Pro Reka kojeg je u 1/4 finala izbacio Partizan sa dečurlijom koju je stvorio. Ta pozajmica igrača da bi ih spasio, kao i ustupanje termina za trening i sparing mečevi govore zašto je VK Partizan najveći klub na svetu, a naš vaterpolo broj 1 u svetu.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 13.02.2017
19:50

Njima je bar lako, sledeci klub ce se zvati BVK Crvena Zvezda Beograd Vet, ili OBVK Crvena Zvezda Vet, ili nesto trece.

avatar
BRAT IGI
Monday, 13.02.2017
19:30
avatar
Dača
Monday, 13.02.2017
19:24

Tako se brani ugled i ime kluba a ne kao fudbalski i košarkaški klub. Pošalješ nikogoviće tamo gde im je mesto i staviš tačku.

avatar
Mилош Зајечар
Monday, 13.02.2017
20:19

Mene, kao Zvezdasa, je sramota onog saopstenja koje je VK Crvena Zvezda izdao povodom krize koje drma VK Partizan. Vidi se da ljudi iz VK Crvena Zvezda nemaju ni malo obraza kao ni trunke postovanja za sportske rivale iz VK Partizan!

avatar
MilošPB
Tuesday, 14.02.2017
00:35

Ti zvezdaš, Revolte?!?

avatar
Dača
Monday, 13.02.2017
21:40

Svaka čast. Ako je u stvar u igračima, čak i da im Partizan da sve svoje igrače na godinu dana oni sa njima ništa neće osvojiti. Ne možeš nekome da daš loptu i da kažeš: evo ti igraj. Partizan ima sistem stvaranja igrača koji nije nastao preko noći nego je uspostavljen odavno. Slično se radi i u fudbalskom klubu, samo što tu menadžeri i ostala bratija igra glavnu ulogu dok u košarkaškom klubu Partizan trenutno lud **** zbunjenog.

avatar
Kladionicar
Monday, 13.02.2017
21:06

Vidis da si nekada trenirao vaterpolo znao bi da su sa tim saopstenjem delimicno upravu, da bi igrao za bilo koju omladinsku selekciju nase drzave morao si da budes clan Partizana. A sa druge strane, i ovi su upravu, uprava nam je totalno nesposobna zato smo se i ugasili.

avatar
The Real Man
Monday, 13.02.2017
19:18

Au, kratko i jasno!!! Uvek im je neko drugi kriv za nesposobnost!!!

avatar
Povratak kralja
Monday, 13.02.2017
19:32

Dobro se zna za šta su oni samo sposobni. Svi su oni Simonović.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 14.02.2017
01:34

Covke i Terza nabili dozivotne komplekse :)

avatar
MilošPB
Tuesday, 14.02.2017
00:44

A vi ste sposobni da imate sve uslove na ovom svetu i jednom u 40 godina budete prvaci! Kitite se titulama kad se vaterpolo nije igrao na bazenu! Jadno. Buše vas zvezdaši koji da bi igrali u reprezentaciji i osvajali sve živo u zadnje dve decenije, moraju igrati za vas. Ako budete dobri, otkriću vam i neke zvezdaše koji su igrali za vas. Uništavate vaterpolo u Srbiji da bi samo vi ostali. Kancer srpskog sporta, ali Bog, očigledno vidi vaša nedela.

avatar
leonidis
Monday, 13.02.2017
21:47