Opomena pred Rio - Grci savladali Srbiju u Boru

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.07.2016.
14:56
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na turniru 'Osam nacija' u Boru, pošto je u finalu poražena od selekcije Grčke nakon peteraca.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope i sveta završio je učešće na turniru "Osam nacija" u Boru porazom od selekcije Grčke u finalnom duelu.

Reprezentacija Grčke slavila je u finalu predolimpijskog turnira posle boljeg izvođenja peteraca i tako najavila da će biti jedan od glavnih kandidata za najsjajnije odlične na Igrama u Riju.

U regularnom toku susreta bilo je 9:9 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3) ali su Grci posle peteraca slavili sa 15:14 nakon promašaja Andrije Prlaionovića u sedmoj seriji.

"Delfini" su odlično otvorili današnje finale, poveli sa 4:1, ali su u drugoj četvrtini ispali iz ritma i dozvolili Grcima da izjednače a potom i da povedu.

Gosti su na poluvremenu imali gol prednosti (5:4) a drugo poluvreme donelo nam je nova uzvuđenja i više nego interesantnu završnicu u kojoj je Srbija uhvatila poslednji voz.

Četrdeset sekundi pre kraja utakmice Mitrović je pogodio za 9:9 a kako Grci nisu iskoristili dva napada za pobedu o osvajaču turnira su odlučivali peterci.

"Penal" serija počela je loše za obe selekcije jer je Afurdakis promašio, dok je Filipu Filipovuću golman Grčke odbranio udarac. Potom je usledio niz od pet serija bez promašaja, a odluka je pala u sedmoj seriji u kojoj je Milonakis bio precizan a Andrija Prlainović je pogodio prečku.

Reprezentacija Srbije će do početka Olimpijskih igara odigrati još dve kontrolne utakmice protiv Mađarske i Italije, a potom sledi ono što su "Delfini" čekali prethodne četiri godine.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 17.07.2016
20:02

Ovo moze biti odlicno. Vezali smo veliki niz pobeda, bolje je sad izgubiti a onda lepo u Riu uzeti zlato!

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 17.07.2016
17:59

Baska...ovo je manje bitno,trebala im je mala opomenica pred Rio...nista strasno