Oglasili se crno-beli:" Opština govori ružno o Partizanu, kaljaju ugled kluba"

  • Autor: Beta

  • 28. mart 2018.

  • 18:37

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Vaterpolo klub Partizan saopštio je danas da "drakonske promene" koje predlaže Opština Voždovac nisu potrebne i ističe da nema povoda za "drastičnim merama čime se kalja ugled kluba".

Oglasili se crno-beli:
Foto: VSS/Ivica Veselinov
Vaterpolo klub Partizan saopštio je danas da "drakonske promene" koje predlaže Opština Voždovac nisu potrebne i ističe da nema povoda za "drastičnim merama čime se kalja ugled kluba".

Partizan je, takodje, oštro demantovao niz optužbi i neistina iznesenih na račun kluba.

Opština Voždovac je ranije ove nedelje saopštila da je Sportski centar na Banjici, posle 25 godina, ponovo u njenom vlasništvu.

Ta beogradska opština je navela da je, posle odluke suda, počela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici od Vaterpolo kluba Partizan, koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara.

Opština je, takodje, Partizanu ponudila da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu.

"Partizanovi uspesi potvrdjuju da drakonske promene koje opština predlaze nisu ni slučajne, ni potrebne, ni neophodne", navodi se u saopštenju Partizana.

"Rukovodstvo Partizana čini ogromne napore da zajedno sa opštinom iznadje najbolja rešenja, a pre svega u smislu održavanja našeg sporta na javnoj sceni. Medjutim, i pored toga opština na vrlo ružan način govori o Partizanu ističući nedostatke na najgori mogući način, predstavljajući isto kao krivicu kluba", dodaje se.

Crno-beli su naveli da se "nigde ne govori o naporima Partizana da unapredi prostor koji se izdaje kako bi poboljšao prihod".

"Takodje je potpuno jasno da za sva ta ulaganja u objekat Partizan nema pomoć sa strane, već sam trpi renoviranje, popravke i održavanje objekta jer je finansiranje održavanja, popravke i novih ulaganja na teret Partizana. Borimo se tako da bismo imali veći prihod od zakupa, ne da bismo se bogatili kao klub, već da bismo imali sredstava da uložimo u popravku bazena", navodi se u saopštenju.

"Niti ima potrebe, niti ikakvog povoda za drastičnim merama čime se kalja ugled VK Partizan", dodaje se.

Uprava Partizana će, kako se navodi, nastaviti da radi u najboljem interesu igrača.

"Da je upravi Partizana bilo dozvoljeno da uknjiži svoju imovinu, koja je sudskim odlukama nesporno Partizanova, na svoje ime, Partizan bi bio u stanju da ispuni planove koji bi bitno popravili finansijsku sliku kluba i omogućili razvoj. Opet, sve se mora raditi i uraditi tako da se ne ugrozi performiranje igrača na domaćoj i svetskoj sceni, i uprava Partizana tako sve i radi", zaključuje se u saopštenju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari