NI govora o povlačenju, Filipović objasnio jučerašnju izjavu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.12.2017.
11:16
Izvor: Sportske.net

Pojedine domaće medije u utorak je zbunila jučerašnja izjava Filipa Filipovića vezana za igranje u reprezentaciji. Kapiten "Delfina" dao pojašnjenje.

VSS/Ivica Veselinov
VSS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Nakon jučerašnjeg trijumfa vaterpolo reprezentacije Srbije nad selekcijom Crne Gore u nekim domaćim medijima pojavila se vest da Filip Filipović više neće igrati za reprezentaciju.

Kapiten "Delfina" pogrešno je shvaćen zbog čega je u dodatnoj izjavi koju je Vaterpolo savez Srbije dostavio medijima ponudio objašnjenje.

"Rekao sam da se opraštamo, mi stariji igrači, od ovogodišnje Svetske lige ali da smo tu ako treba da pomognmo mlađim igračima. Naravno da u narednom periodu nastavljamo normalno igranje za reprezentaciju u svakom takmičenju", kazao je Filipović.

Jučerašnja izjava je posledica donete odluke na početku ovogodišnje reprezentativne sezone po kojoj bi najbolji tim igrao prve dve utakmice, a preostale dve bi bio sastavljen od mlađih igrača.

Podmlađen tim bi igrao i na završnom turniru ukoliko se na njega plasira, a izvesno je da će se to dogoditi jer je Srbija posle dva duela sa Rumunijom i Crnom Gorom prva u kvalifikacionoj Grupi A.

Ne propustite