Moćni "delfini": "Kazahstan samo priprema za Kanadu"

  • Autor: Beta

  • 20. jun 2019.

  • 23:55

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić rekao je da je večerašnji meč protiv Kazahstana bio priprema njegove ekipe za utakmicu protiv Kanade u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige.

Moćni
Foto: Epa/Szilard Koszticsak
"Utakmica koja nam je služila da se pripremimo za nastavak takmičenja. Rutinski smo priveli kraju, držali smo koncentraciju sve vreme i nijednog trenutka nismo doveli rezultat u pitanje", rekao je Ćirić novinarima posle meča.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras Kazahstan sa 20:6 u poslednjem trećem kolu grupne faze završnog turnira Svetske lige i tako obezbedila prvo mesto u Grupi B.

Srbija će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Kanade.

"Oni su iznenadili, pobedili su Mađare, pa su su imali veliki pad protiv Japana, pa su danas namučili Španije tri četvrtine. Maksimalno oprezno ćemo se pripremiti za sutrašnji meč. Nema opuštanja. Apsolutni smo favoriti i to sutra treba da pokažemo", rekao je Ćirić.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović kazao je da je današnji dan bio "opuštajući" za njegov tim.
 
"Nismo imali trening jutros i ovu utakmicu nismo ni odigrali na maksimalnom nivou. Posle prve četvrtine smo već usporili malo ritam i počeli psihički da se spremamo za Kanadu", rekao je Pijetlović.

On je ocenio da je Kanada jača od Kazahstana i da može da dobije bilo koga na turniru.

"Fizički su izuzetni spremni, sigurno da će biti teško. Ako se opustimo, nećemo lagano dobiti utakmicu. Ako se pripremimo, kako treba kako treba da se pripremi jedna ekipa koja igra četvrtifinale, mislim da da nećemo imati problem", rekao je Pijetlović.

Selektor vaterpolista Kazahstana Dejan Stojanović rekao je večeras da je očekivao bolju igru i rezultat svoje ekipe u Beogradu, ali je istakao da tim ipak napreduje.

"Teško je reći koliko, pogotovo posle ovakvih rezultata, ali sigurno da napreduju i nadam se da će iskoristiti svaki sekund igre sa ovakvim igračima. Mislim da je dobro iskustvo. Nadao sam se boljim rezultatima i boljoj igri, ali je ovo realno stanje i kvalitet na kraju ispliva na površinu. Puno rada je pred nama da bismo bili spremni za ono što je nama primarno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre za Aziju gde mi tražimo i čekamo novu šansu", rekao je on.

Upitan da li su njegovi igrači možda bili impresionirani imenima svetskog vaterpola, Stojanović je kazao da je to možda i bio jedan od problema.

"Mislim da su previše impresionirani i o tome moramo da razgovaramo. U redu je respekt, ali da to nije nešto što prelazi u strah",
rekao je selektor Kazahstana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari