Mandić: "Mađarska najveći konkurent, biće zanimljivo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.07.2017.
23:08
Izvor: Beta

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je danas da će njegova reprezentacija imati veliku konkurenciju u borbi za titulu šampiona sveta.

Epa/Mario Ruiz
Epa/Mario Ruiz

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Budimpešti, na kojem Srbija brani titulu, počeće za četiri dana utakmicom protiv Južne Afrike.

"Mađari će nam biti možda i najveći konkurenti. Činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije", rekao je Mandić uoči šampionata.

Reprezentacija Srbije je od okupljanja igrala devet utakmica, i ostvarila pobedu u svakoj. U tri prijateljska susreta pobeđena je Australija, a maksimalno je osvojena i Svetska liga.

Mandić nije igrao na završnom turniru Svetske lige zbog povrede jagodične kosti, ali sada trenira punim intenzitetom i nema problema.

"U početku sam koristio specijalnu zaštitnu masku. Na pripremama u Kečkemetu sam u duelima sa Mađarima takođe imao zaštitu, ali posle toga više nije bilo potrebe. Sada je sve u redu", kazao je Mandić.

Debitanti na svetskom prvenstvu biće Nemanja Ubović i Viktor Rašović.

Ubović je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri Svetske lige i jedan Svetski kup, a ovo će mu biti prvo učešće na šampionatu sveta.

"Konačno sam i to dočekao. Zaista sam presrećan jer ću biti u prilici da zaigram na Svetskom prvenstvu. Osećaj je neverovatan", rekao je Ubović.

On je naveo da je želja da Srbija ponovo zabeleži sjajan rezultat i da će napasti prvo mesto.

"Očekujem da ćemo se pokazati u najboljem svetlu, a lično se nadam da ću opravdati poziv i poverenje selektora Dejana Savića. Svestan sam da je pre mene na mojoj poziciji igrao Slobodan Nikić, veliki igrač i sjajan čovek. Trudiću se da ga zamenim na dostojan nači jer dobro znam kakav je doprinos imao u reprezentaciji", kazao je Ubović.

Viktor Rašović nije krio oduševljenje što je na spisku reprezentativaca za Svetsko prvenstvo.

"Četiri godine sam bio na širem spisku, učio sam od najboljih i zato sada ne sumenjam u sebe. Svestan sam težine takmičenja, ali znam da sa time mogu da se izborim i potrudiću se da odigram najbolje u životu. Podrška ekipe je sjajna i mnogo mi znači", rekao je Rašović.

Reprezentacija Srbije će u petak u 19.45 na bazenu "Milan Gale Muškatiirović" imati otvoreni trening, a u subotu će otputovati u Budimpeštu.

Ne propustite