Liga za prvaka - Nova pobeda Radničkog!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.02.2015.
20:26
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog upisali su i drugu pobedu u novoformiranoj Ligi za prvaka u okviru Triglav lige.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca trijufmovali su i u drugom kolu Triglav Lige za prvaka, ovoga puta kao gosti splitskom Mornaru BS, rezultatom 13:9.

Šumadinci su od samog starta bili u vođstvu, ali nisu uspevali da se „odlepe“ u prvoj četvrtini (3:2). Ipak, u drugom periodu igre, predvođeni Markom Petkovićem, postavili su stvari na svoje mesto i posle serije 3:0, na poluvreme otišli sa četiri gola „viška“ – 6:2.

Međutim, za samo tri minuta igre u nastavku susreta domaći su, na krilima Maroja Gluhaića, uzvratili istom merom i ponovo prišli na gol zaostatka (6:5).

To je razbudilo izabranike Uroša Stevanovića koji su preko Josipa Vrlića i Ivana Basare ponovo pobegli na „plus tri“, ali se Japanac Micuaki Šiga postarao da njegov tim u poslednji period uđe sa zaostatkom od dva gola (8:6).

Ako je nekih dilema oko pitanja pobednika i bilo, u četvrtoj deonici otklonili su ih Vrlić, Basara i Vuksanović, kada je Radnički tri minuta pre kraja imao maksimalnih pet golova „viška“ (11:6).

Glavni „krivac“ što je Mornar izbegao znatno ubedljiviji poraz bio je golman Miro Kačić, koji je zaustavio čak 13 udaraca protivničkih igrača.

Najefikasniji bili su Marko Petković i Srđan Vuksanović sa po tri gola, dok su po dva dodali Josip Vrlić i Ivan Basara. Na drugoj strani Maroje Gluhaić i Micuaki Šiga bili su precizni po tri puta.

Već u sredu Kragujevčane u „Parku“ očekuje derbi Lige šampiona sa mađarskim Egerom, a plovidbu Jadranom nastavljaju 25. februara, protiv Crvene zvezde.

Mornar BS – Radnički 9:13 (2:3, 0:3, 4:2, 3:5)

MORNAR BS: Kačić, Čagalj 1, Kragić, Ćorušić, Ćalić, Šiga 3, Zović 1, Lušić, Burić, Gluhaić 3, Marelja 1, Ban, Anić, Butić. Trener: Mihaljević.

RADNIČKI: Radić, Joksimović, Popović 1, Marković, Miličić, Vrlić 2, Bogdanović, Basara 2, Vuksanović 2, Dedović 1, Ćuk 1, Petković 3, Živojinović, Toholj. Trener: Stevanović.

Ne propustite