Legendarni srpski vaterpolista razmišlja o kraju karijere zbog koronavirusa!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.05.2020.
17:56
Izvor: Sportske.net

Ima već 41 godinu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Slobodan Soro je blizu odluke da završi karijeru.

On je u razgovoru za "Novosti" potvrdio da ga je celokupna situacija zabrinula i da je pitanje da liće nastaviti karijeru.

"Mi iz vodenih sportova nemamo drugog načina da treniramo nego da vežbamo na suvom. Posle tri godine i istrčanog Beogradskog maratona, ponovo sam počeo da trčkaram... Sada vežbam od tri do pet puta nedeljno. Ne želim sebe da opterećujem preteranim treninzima
", rekao je Slobodan Soro.

Pored toga što je doveo u pitanje svoj nastavak karijere, postavio je i pitanje kako će uopšte izgledati sport.

"Posle bilo koje pauze optimalnu formu dostižem za mesec, mesec i po dana. Toliko je meni potrebno da se vratim u normalu. Sada prvi put razmišljam šta dalje, jer se ovoj pauzi ne nazire kraj. To je drugi momenat. Nekako je drugačije kada si u glavi spreman i znaš kada treba da nastaviš, a ovako posle 25 godina prvi put imam pravi odmor. Često mi prođe kroz glavu da li ću više igrati vaterpolo. Fizički mogu da se vratim relativno brzo u formu, ali počinjem da se lomim, ova situacija je za ceo svet velika trauma i niko ne zna kako će posle svega ovoga izgledati određena zanimanja, šta će biti sa sportom, vaterpolom", kaže on.

Baner

Slobodan Soro je sa reprezentacijom Srbije osvojio dva Evropska prvenstva (Beograd i Ajndhoven) i jedno Svetsko prvenstvo (Rim), a ima i 5 osvojenih zlatnih medalja sa učešća u Svetskoj ligi.

Pored toga, igrao je i za reprezentaciju Brazila od 2015. godine.


Ne propustite