Legendarni as preuzeo Partizan i dobio garancije države: "Imao sam samo jedan uslov!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.08.2020.
10:48
Izvor: Sportske.net, vecernje novosti

Stanje u klubu je veoma loše u ovom trenutku, a navijači se nadaju da je dolaza Milanovića označio novi početak za Partizan.

BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/DS
BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/DS

Povezane vesti

Vaterpolo klub Partizan dobio je veliko pojačanje na klupi pošto je prvu ekipu preuzeo legendarni as Igor Milanović.

On je u razgovoru za Novosti istakao zadovoljstvo što se vratio među "crno-bele".

"Partizan je moja kuća i mislim da je prirodan potez da ja budem na Banjici. Zaista želim svojim znanjem i iskustvom da vratim decu u klub, jer i ja delim brigu za njih, a to sam pokazao time što sam došao. Staću pored bazena i pokušati da organizujem rad kojim sam već jednom uspeo da organizujem. Nadam se da nijednom partizanovcu to ne može da smeta, a ako smeta, meni je veoma žao", rekao je Milanović koji se potom osvrnuo i na sukob unutar kluba.

"Ja i ne znam koliko ima struja, niti sam bilo čime doprineo ili bio deo tog konflikta, pa iz tog razloga neću ni da budem rešenje. Neću se uplitati u te upravljačko-političke stvari. Nisam ni dobro upoznat sa celom tom situacijom. Moram da napomenem da sam i sa Šoštarom i Avramovićem u dobrim odnosima, kao i sa svim bivšim igračima. Prioritet će biti okupiti svu decu. Dobio sam garancije od rukovodstva Partizana, a i od nekih ljudi iz države, da će uslovi za rad biti omogućeni. To je upravo bio jedini moj uslov za dolazak. Da imamo toplu vodu i uslove za rad. Mislim da nije vreme za podele. Tim će sigurno biti mlad i sigurno se nećemo boriti za prvo mesto, ali daće Bog da za koju godinu stasamo",
smatra Milanović.

Nije bio svestan u kakvom se stanju nalazi srpski vaterpolo pošto je godinama radio u inostranstvu.

"Bio sam u inostranstvu nekoliko godina i nisam bio dobro upoznat sa stepenom razvoja naših mladih igrača. Ovo je nivo ispod dopuštenog i onoga što sam očekivao. Treba nam mnogo rada. Jedan od uzroka tog nekvaliteta jeste i to što je Partizan poslednjih godina smanjio resor i spustio nivo rada. Upravo su crno-beli bili nosioci svih nacionalnih selekcija. Kada nema jake Partizanove škole koju su stvorili Orlić, Stamenić, Rudić, pa i moja malenkost, to oseća i srpski vaterpolo"
, kazao je on.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 13.08.2020
13:57

Uslov je bio da država garantuje,navika je čudo....već decenijama....

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 13.08.2020
12:32

Opa dobio je garancije od drzave, kakvi su to casovi ljubavi.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 13.08.2020
10:57

Mnogo se ovaj pravi lud i naivan.