Košmar za Hrvate, veliki preokret Crnogoraca za evropsku bronzu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.01.2020.
19:02
Izvor: Sportske.net

Nastavljen je crnogorski niz medalja na Evropskim prvenstvima. Svake prestupne godine od osamostaljenja osvajali su evropske medalje. Tako je i u Budimpešti!

EPA-EFE/Balazs Czagany
EPA-EFE/Balazs Czagany

Povezane vesti

Nepun sat posle poraza hrvatskih rukometaša u finalu Evropskog prvenstva, ni vaterpolo reprezentacija Hrvatske danas nije imala svoj dan.

Izabranici Ivice Tucaka poraženi su u borbi za bronzu od selekcije Crne Gore, koja je posle velikog preokreta slavila rezultatom 10:9!

To je četvrta evropska medalja za crnogorske ''Ajkule''. Prvu, i to zlatnu, osvojili su 2008. godine, da bi 2012. i 2016. osvajali srebra posle poraza od Srbije u finalima. Danas su niz medalja na svakom drugom Evropskom prvenstvu nastavili osvajanjem bronze na EP u Budimpešti.

Posle prve dve četvrtine delovalo je da je maltene sve rešeno, Hrvatska je vodila sa ubedljivih 7:3, ali već u trećoj četvrtini selekcija Crne Gore hvata priključak i smanjuje na 8:7.

To je bila samo najava preokreta koji je usledio u poslednjem kvartalu, za konačnih 10:9.

Aleksandar Ivović bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa pet golova, dva je postigao Dragan Drašković, a po jedan gol postigli su Draško Brguljan, Vladan Spaić i Stefan Pješivac.

Po dva gola u selekciji Hrvatske postigli su Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić, po jedan Luka Lončar, Luka Bukić i Ante Vukičević.

Ne propustite