Kapiten "Barakuda" mora u penziju!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.05.2019.
16:57
Izvor: Beta

Kapiten vaterpolo reprezentacije Hrvatske Sandro Sukno odlučio je da zbog zdravstvenih problema u 29. godini završi igračku karijeru.

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Sandro Sukno je istakao da se na operativni zahvat u Klivlendu odlučio zbog vaterpola koji je sastavni deo njegovog života ali mu na kraju intervencija na srcu nije omogućila da nastavi da igra.

"Nakon operacije na srcu u SAD početkom prošle godine koja je zaista uspešno otklonila sve moje tadašnje tegobe te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, lekara iz Hrvatske i inostranstva, a nakon temeljnih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotna garancija zdravstvene sigurnosti", naveo je Sukno, a prenosi Hina.

Najbolji vaterpolista sveta za sezonu 2018/17 zahvalio je svima koji su bio deo njegove igračke karijere, svojoj porodici, saigračima, trenerima, zvaničnicima, navijačima, kao i lekarima koji su dali sve od sebe kako bi ga vratili u bazen.

Sukno, osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara, ali i evropski i svetski šampion, zahvalio svim klubovima čiji je bio član tokom karijere, posebno Jugu u kojem je trenirao poslednju sezonu nadajući se povratku. 

Na kraju, zahvalio je i Vaterpolo savezu Hrvatske "na pažnji, razumevanju i podršci".

"Zauvek ostajem najveći navijač naše reprezentacije i hrvatskog sporta", zaključio je Sukno.

Ne propustite