Jelenić upozorava: "Ovo nije prvi put, bilo je i odvrtanja šrafova na točkovima..."

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.02.2019.
17:55
Izvor: Beta

Prvi čovek srpskog vaterpola čeka mišljenje nadležnih organa, a ne Hrvatskog vaterpolo saveza.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/N.Negovanovic/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/N.Negovanovic/MO

Povezane vesti

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić rekao je da se čeka mišljenje Upravnog odbora regionalne lige, a ne Hrvatskog saveza, povodom zahteva da srpski klubovi iz bezbednosnih razloga ne igraju utakmice u Splitu, posle napada na vaterpoliste Crvene zvezde.

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru Povereništva takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje i ne želim ništa da prejudiciram", rekao je Jelenić za sajt Saveza.

On je reagovao na dopis Hrvatskog saveza u kome se navodi da zahtev da srpski klubovi ne igraju u Splitu nije ostvariv i da taj zahtev "ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz regionalne lige".

"Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo a da je LEN nadležna? Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini."


"HVS je uzeo pravo da presuđuje a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta ali i što je važnije ugrožavaju bezbednost sportista", rekao je Jelenić.

Petorica huligana napala su 9. februara vaterpoliste Zvezde u Splitu, uoči utakmice s Mornarom u regionalnoj ligi. Jedan od vaterpolista je skočio u vodu, utakmica je otkazana, a ekipa se odmah vratila u Beograd.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 14.02.2019
18:58

Trebalo je na vreme da se reaguje, jos kada su klinci Partizana napadnuti u Zagrebu, ej deca koja nisu ni ponuletna.