Iznenađenje - Srbija bez odličja u Rijeci

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.04.2018.
20:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Eropa kupu bez odličja.

Epa/Mario Ruiz
Epa/Mario Ruiz

Povezane vesti

Navikli su nas srpski vaterpolisti na medalje pa konačan epilog takmičenja na premijernom Evropa kupu predstavlja veliko iznenađenje.

"Delfini" su u subotu ostali bez plasmana u finale, a danas su u borbi za bronzu doživeli još jedan poraz i tako ostali bez odličja.

Bolja od Srbije bila je reprezentacija Italije koja je u meču za treće mesto i bronzanu medalju slavila rezultatom 10:9 (1:3, 3:3, 4:2, 2:1).

Srbija je baš kao i u polufinalnom duelu sa Hrvatskom ispustila veliku prednost. Srpski vaterpolisti su dobro igrali u prvom poluvremenu, poveli su sa 5:1, a zatim i sa 6:4, ali je posle toga Italija napravila seriju i preokrenula na 8:6.

Filipović i Lazić su zatim izjednačili, ali je Italija sa dva gola, preko Bodegasa i kapitena Filjolija ponovo stekla dva gola razlike, čime je obezbedila pobedu.

Najefikasniji u našem timu bio je Dušan Mandić sa 3 gola, pratili su ga Duško Pijetlović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk, Đorđe Lazić i Strahinja Rašović sa po jednim golom.

U italijanskom timu po tri gola postigli su Pjetro Filjoli i Aleksandre Bodegas.

Nakon meča mogle su se čuti zamerke na suđenje, a selektor Dejan Savić samo je kratko prokomentarisao da je današnji meč primer kako jedna reprezentacija može da "pobedi samu sebe".

U utakmici za zlatnu medalju igraju Španija i domaćin Hrvatska.

Selekcija Crne Gore osvojila je peto mesto pobedom protiv Madjarske 15:7, a sedmo mesto zauzela je Grčka, pošto je bila bolja od Francuske sa 12:4.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 09.04.2018
00:21

Porazi su sastavni deo i sporta i života. Pametni iz poraza nauče za buduće pobede. Ne sumnjam u vaterpoliste.

avatar
Brajkoo
Sunday, 08.04.2018
22:29

Menjaj debelog

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 08.04.2018
21:39

Eropa LOL Samopobedili smo se za vikend.