Grci šampioni sveta - Posle Srbije šokirali i Hrvatsku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.08.2017.
23:10
Izvor: Sportske.net, VSS

Svetsko prvenstvo za juniore večeras je završeno u Beogradu trijumfom selekcije Grčke.

VSS/Ivica Veselinov
VSS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Reprezentacija Grčke novi je šampion sveta, pošto je u dramatičnom finalu tek posle peteraca savladala Hrvatsku sa 12:10, po četvrtinama 1:2, 1:2, 2:1, 3:2 - 5:3 u penal seriji.

Hrvatska je početkom trećeg dela imala veliku prednost od 5:2, na početu poslednjeg dela je vodila i sa 6:4, ali Grčka uspeva da preokrene na 7:6. Hrvati su u poslednjem napadu dva puta imali igrača više, a izjednačili su sekund pred kraja preko Zovića!

Kod peteraca Lazić nije bio uspešan, Grci su realizovali svih pet udaraca i veliko slavlje je moglo da počne.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kristian Manherc koji je sa 26 golova i najbolji strelac turnira. Najbolji golman je Fran Čubranić iz Hrvatske. Trofeje su im predali Nikolae Firoju, Farid el Alami Žak Rasin član TWPC,Nemanja Marijan generalni sekretar CSS i Darko Udovičić generalni direktor prvenstva.

Srpskoj ekipi su medalje i pehar predali Jevgenij Šaronov član TWPC i Raša Ristivojević predsednik Biznis kluba VSS, Hrvatima su medalje predali Džon Vajthaus član TWPC i Slavko Gak u ime grada Beograda dok su Grcima medalje i pehar uručili Đani Lonci predsednik FINA TWPC i Milorad Krivokapić predsednik VSS.

Ne propustite