Golman Zvezde: "Samo sam hteo da spasim živu glavu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.02.2019.
15:59
Izvor: Beta

Golman Aleksandro Kralj, jedan od vaterpolista Crvene zvezde koje su huligani napali u Splitu, rekao je danas da je skokom u more samo želeo da "spasi živu glavu", dok je Miloš Maksimović istakao da on i njegovi saigrači nisu imali nameru nikoga da provoc

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trojica vaterpolista Zvezde, Dušan Vasić, Miloš Maksimović i Aleksandro Kralj, napadnuti su u subotu na splitskoj Rivi, a danas su izašli pred medije u Beogradu kako bi izneli svoje viđenje tog incidenta.

Aleksandro Kralj je novinarima pokazao posekotinu od noža na nozi, a potom je opisao napad.

Kako je preneo portal Mondo, on je potvrdio da je konobar iz kafića u kojem su seli da popiju kafu odigrao ključnu ulogu u napadu. Ispričao da je na sebi imao dugačku jaknu i majicu Zvezde i da ga je konobar pitao: "Kakav je to grb?".

"Odgovorio sam mu da sam vaterpolista Zvezde i da sam došao na utakmicu i da sam seo u kafić da popijem kafu. On mi je, preteći, rekao: 'Dobro, popij to'. Najpre sam se nasmejao, na šta mi je konobar odbrusio: 'Nije nikakva šala'. Potom sam predložio drugovima da promenimo kafić", rekao je Kralj, prenosi Mondo.

On je potom ispričao detalje napada. Kazao je da je u celom haosu najteže prošao jer mu je u "rvanju s huliganima" spala jakna, te je na sred Rive ostao u Zvezdinoj trenerci.

"Mislim da su se zato fokusirali na mene. Krenuli su noževima, palicama... Vikali su da će 'ubiti četnika', tražili su mi da skinem majicu, a ja to nisam hteo, nisam hteo da skinem obeležje kluba. Počeo sam da trčim, da spasim živu glavu, bilo ih je 7-8. Razmišljao sam da uđem u neki kafić, hotel, bilo šta, ali gde god bih krenuo samo su se pojavljivali i navaljivali na mene", rekao je Kralj.

Policija mu je, kako je naveo, rekla da je pametno postupio kada je skočio u more.

"Samo sam hteo da spasim živu glavu, na prvom mestu mi je bila porodica i dete", rekao je on.

"Kada sam skočio u more počeli su da me gađaju kamenicama i viču 'ubij četnika'. Molio sam ljude da zovu policiju i pomognu mi, ali su čak i kada su se huligani razbežali, obični prolaznici nastavili da vređaju i prete", kazao je golman Zvezde.

Među napadnutim bio je i Dušan Vasić, koji je igrao u Splitu, bio je član Jadrana.

On je ispričao da su on i saigrači odlučili da posle treninga prošetaju i popiju kafu, kao i da su čim su seli u kafić primetili da ih konobar "čudno gleda". Rekao je da su, nakon što je konobar Kralju "pretećim tonom" poručio da pokrije grb Zvezde, odlučili da promene lokal.

"Posle 20-ak minuta do nas su dotrčali maskirani momci i počeli da nas udaraju. Kralj je najgore prošao jer je kucao poruku i nije video da prilazi tih šest, sedam, osam momaka. Mislim da je jedan momak držao nož, dok je Maksimovića jurio momak sa štanglom", rekao je Vasić.

Miloš Maksimović je istakao da nisu želeli nikog da provociraju.

"Kad je počeo napad video sam te momke kako su utrčali u baštu kafića. Počeo sam da trčim ka drugoj strani, ali dva-tri momka su bili ispred i krenuli za mnom. Jedan od njih me je gađao palicom i pogodio u nogu. Potom sam ušao u kafić i zamolio ljude da pozovu taksi, ali niko to nije učinio, kao i gospođa iz hotela pored. Imao sam sreću da sam posle desetak minuta sam našao taksi i vratio se u hotel", rekao je on.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Nebojša Čović, odgovarajući na komentare da se slične stvari dešavaju i u Srbiji,  istakao je da incident u Splitu nikako ne može da se poredi sa slučajem ubistva Brisa Tatona.

Čović je istakao da je ovo bio organizovan napad, ali i dodao da Zvezda, za sada, neće istupati iz regionalne lige.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.02.2019
18:26

Trebao si da im kazes kako se zoves i prezivas, mozda bi te onda pustili:-D

avatar
Agent Provocateur
Monday, 11.02.2019
17:26

Kazu da i Zagrepcani imaju problema po Splitu i da kola sa ZG tablicama razbiju obavezno. Zanimljivo mesto neko, ocigledno prijatni ljudi. Posle kada me neko pita zasto ne tamo ja sam ovakav ili onakav a oni nisu takvi ili nisu svi takvi i slicno. Neka hvala, veliki je svet a hrvatska je mala, lako je zaobici.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 11.02.2019
17:08

Pa nije bilo ratno stanje sta ste zadramili toliko...i ovi nasi ubise Tatona pa se ovde toliko nije pisalo o tome...a za ovaj pokusaj zastrasivanja svi se digli na noge,svaki dan tekstovi o tome

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.02.2019
18:41

Skocio je sam!

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 12.02.2019
00:33

Nije se pisalo toliko???O cemu pricas ti covece???