Fudbaleri u Ligi šampiona, košarkaši u Evroligi, a kakvu poslasticu Zvezdinim navijačima spremaju vaterpolisti?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2019.
18:53
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dali će crveno-bela porodica uskoro moći da se pohvali ''het-trikom'' kada su u pitanju ovosezonski plasmanu u elitna evropska takmičenja?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Vaterpolisti Crvene zvezde nedavno su uspešno okončali prvi krug kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su na kvalifikacionom turniru u Šapcu osvojili prvo mesto sa pet pobeda iz isto toliko mečeva.

Ono što sada sledi, od 13. do 15. septembra, jeste drugi kvalifikacioni turnir, a Zvezda će imati ulogu domaćina na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" i igraće protiv Vuljagmenija, Jadrana iz Splita i francuskog PAN-a. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u plej-of rundu.

Ukoliko crveno-beli budu uspešni do kraja kvalifikacija, ponoviće uspeh Zvezdinih košarkaša i fudbalera koji su ranije obezbedili mesta u evropskoj eliti.

Jedan od Zvezdinih najvećih aduta biće nekadašnji reprezentativac Nikola Rađen, koji je i na ovu temu govorio u intervjuu ''Novostima''.

''Veliki sam zvezdaš i zaista sam imao ogromnu želju da karijeru završim u Crvenoj zvezdu. Veliku stvar za tim predstavlja to što je trener vrhunski stručnjak kakav je Igor Milanović. Ekipa je mlada, jako potentna, uz dva stranca Gusarova i golmana Ivanova može neverovatno da napreduje.

Mislim da se to pokazalo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Šapcu.

U četiri dana dobili smo sve utakmice, a najznalmjivije bilo upravo protiv domaćina Šapca, aktuelnog šampiona Srbije i sve to smo ostvarili sa nepunih 10 dana treninga. Sada nas očekuje završni krug kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje na našem bazenu.

Biće to prilika da naši navijači napune SC "Milan Gale Muškatirović". Sjajno bi bilo da posle fudbalera i košarkaša i Zvezdin vaterpolo klub igra u Ligi šampiona, a to bi bila i prava poslatica za navijače'', objašnjava Rađen.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 05.09.2019
20:24

Vaterpolo i košarkaški klub zvezde su ugašeni.