EP - Klasik pripao "Delfinima", Srbija u polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.07.2018.
18:06
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope plasirao se u polufinale kontinentalne smotre u Barseloni, pošto je danas savladao Mađarsku u evro-klasiku.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni, pošto je danas savladala Mađarsku u evropskom klasiku.

"Delfini" su savladali podmlađenu selekciju Mađarske rezultatom 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2), što im omogućava da nastave borbu za četvrtu uzastopnu titulu evropskog prvaka.

Selektor Dejan Savić suočio se pred današnji meč sa problemom koji se ticao isključivo njegovog tima. Naša ekipa je imala tri dana pauze i na Saviću je bilo da zadrži pobednički ritam kroz treninge što mu je pošlo za rukom.

"Delfini" su već u prvoj četvrtini stigli do četiri gola prednosti i time napravili razliku koju protivnik do kraja utakmice nije mogao da stigne.

Mađare su načeli Andrija Prlainović i Filip Filipović, a do odlaska na prvu pauzu dva puta je pogodio i Nikola Jakšić. Mađari nisu imali rešenje za sjajnu odbranu našeg tima i nesavladivog Mitrovića što potvrđuje i podatak da nisu postigli gol iz osam šuteva.

U drugoj četvrtini golom Nemanje Vica Srbija dolazi do vođstva od 5:0, a tek u poslednja dva minuta drugog kvartala dolazi do blagog pada u igri našeg tima, pa Mađari preko centra Krištijana Beda stižu do gola.

Treća i četvrta četvrtina nisu donele zaplet jer je Srbija uspešno održavala stečenu prednost i na kraju potpuno zasluženo izborila mesto u polufinalu gde će se sastati sa boljim iz duela Crne Gore i Hrvatske.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jakšić sa tri postignuta gola. Filip Filipović je postigao dva, a po jednom su pogodili Andrija Prlainović, Nemanja Vico i Viktor Rašović.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 24.07.2018
20:31

Idemo po zlato!

avatar
Tuesday, 24.07.2018
18:13

Опуштено, реално, очекивано - као што сам писао пре неки дан !

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 24.07.2018
18:09

SWIMMING WITH '''THE DOLPHINS'' IS LIKE SWIMMING WITH THE SHARKS:-D