DRAMA! Srbija se jedva spasila novog poraza, peterci odlučili, Savić GRMI: ''Ekipa mora da dođe sebi!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.07.2019.
10:21
Izvor: Beta

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas posle boljeg izvodjenja peteraca selekciju Nemačke sa 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3; 5:4) i igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu u Južnoj Koreji.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Regularni deo meča završen je rezultatom 12:12, a izjednačenje Srbiji doneo je Đorđe Lazić 20 sekundi pre kraja.

Prethodno, srpski tim igrao je nešto slabije, sredinom treće četvrtine vodio je sa 7:6, ali je Nemačka zatim za nepunih minut i postigla tri gola. Nemci su vodili i sa 12:10, ali je ekipa Dejana Savića uspela da izbori penale.

U penal seriji za Srbiju su pogadjali Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović, dok kod nemačkih vaterpolista jedino nije bio siguran Luk Gilen, kome je srpski golman u prvoj seriji odbranio šut.

Izabranici Dejana Savića će za peto mesto na šampionatu igrati sa Australijom, koja je pobedila Grčku sa 9:8. Ta utakmica na programu je u subotu od 8.30.

"Mnogo slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dođe sebi i odigra na svom nivou. O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom...", rekao je selektor Dejan Savić.

Golman Srbije Dimitrije Rističević rekao je da je odbrana danas bila najgori deo tima.

"Teško posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo u završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto", naveo je on.

Reprezentativac Srbije Radomir Drašović rekao je da je jedina pozitivna stvar pobeda.

"Jedina pozitivna stvar, posle teških momenata u igri, je pobeda. Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan", rekao je on.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noxovac993
Thursday, 25.07.2019
10:51

Niko ti nije kriv bez ti. Vodis treci tim da se ne bi umorili za olimpijske igre koje se igraju za godinu dana. Tako ti i treba.