Delfini su, ipak, prvi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.09.2018.
19:28
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti Srbije su završili na prvom mestu u grupi B na Svetskom kupu.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije završila je učešće u grupi B kao prvoplasirana uprkos činjenici da je imala slabiju gol razliku od Hrvata sa kojima su danas odigrali nerešeno.

O čemu se zapravo radi?

Prema pravilima ovog prvenstva, brišu se rezultati protiv poslednjeplasirane ekipe (Južne Afrike) pa se gleda samo gol razlika protiv trećeplasirane ekipe, odnosno Sjedinjenih Američkih Država.

Imajući u vidu da reprezentacija Srbije ima gol razliku 28:14, a Hrvati 25:20 gledajući samo mečeve protiv SAD-a, Srbija je završila na prvom mestu!

Izabranici Dejana Savića na ovom Svetskom kupu u Berlinu igraju u podmlađenom sastavu bez velikih zvezda kakve su Andrija Prlainović ili Filip Filipović, ali su i dalje ravnopravan rival ostalim jakim selekcijama što se videlo i u meču protiv Hrvatske i Sjedinjenih Država.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 13.09.2018
20:01

Delfini su ipak prvi zato sto im je to u krvi:-D Ah ha-iku

avatar
Anthony
Thursday, 13.09.2018
19:54

Bravo momci!
Deki isprobava momke za ciklus 2018-2022, jer se ocekuje posle sledece Olimpijade povlacenje nekih od nasih najboljih vaterpolista, predvodnik nove generacije bice Mandic, a cini mi se da smo deficitirani na poziciji golmana, Risticevic samo od mladjih koji je do sada pozivan, napravio gresku odlaskom u Francusku, pa se vratio u Partizan. Cini mi se da ima sve manje mladjih talenata, 98. Godiste i mladji, ako neko prati rezultate mladjih kategorija znace o cemu govorim, dok dolaze zlatne generacije Amerikanaca koje su superiorne u odnosu na vrsnjake