''Delfini'' se spremaju za Ruse, znaju šta moraju da izbegnu

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2018.
18:31
Izvor: Beta

Posle startne pobede nad Rumunijom, naše reprezentativce sutra očekuje veći izazov.

VSS/Ivica Veselinov
VSS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Srpski vaterpolista Duško Pijetlović rekao je danas da njegova ekipa mora da uspostavi svoj sistem igre u predstojećoj utakmici sa Rusijom, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Barseloni.

"Najvažnije je ko će odrediti ritam utakmice. Ne smemo da uđemo u jurnjavu, mora naš sistem da vlada u bazenu. Oni su dobra ekipa, sedmorica igrača su moji klupski drugovi koji su veliko iskustvo stekli igranjem Lige šampiona. Da nije bilo problema sa selektorom Šagajevim oni bi brže napredovali", rekao je Pijetlović, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije igraju u sredu od 18.30 protiv Rusije, utakmicu drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

"Oni mogu svakoga da pobede ali i od svakoga da izgube. Ako krene po našim notama neće biti problema", dodao je Pijetlović.

Srbija nikada nije izgubila od Rusije otkako se osamostalila. U 18 utakmica ostvarila je 18 pobeda, od kojih četiri na evropskim prvenstvima.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je odbrana adut ruskog tima.

"Igraju tvrdo, koriste presing i moraćemo da se prilagodimo tome. Verujem da ćemo biti svežiji nego u duelu sa Rumunijom i to je sve u sklopu programa koji smo razradili. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača i kao ekipa mogu da budu nezgodni", naveo je on.

Srpski vaterpolisti su danas imali slobodno pre podne, a reprezentativac Sava Ranđelović je za 25. rodjendan dobio tri kutije po 12 krofni.

"Lepo, nema šta. Uvek imamo dobru atmosferu, a krofne će brzo da nestanu. Protiv Rumunije smo krenuli kako treba, a siguran sam da ćemo biti još bolji. Rusi? Od nas sve zavisi", naveo je Ranđelović.

Srbija i Rusija ostvarile su pobede u prvom kolu šampionata, protiv Rumunije odnosno Slovačke.

Ne propustite